Skip to main content

ΕΕ: «Νέο στοιχείο» για το Brexit οι συνομιλίες Μέι - Κόρμπιν

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ ανέφερε πως στις προσδοκίες της Ένωσης είναι οι συνομιλίες αυτές να έχουν θετικό αποτέλεσμα.

Tην ανάγκη η όποια παράταση ζητηθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο να εξυπηρετεί "συγκεκριμένο σκοπό" τόνισε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Λουξεμβούργο μετά το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων για την προετοιμασία της αυριανής έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

Ο Μ. Μπαρνιέ σημείωσε ότι το "νέο στοιχείο" που θα μπορούσε να είναι καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις είναι η διεξαγωγή συνομιλιών μεταξύ της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι και του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν προκειμένου να διασφαλιστεί μια "θετική πλειοψηφία" υπέρ της συμφωνίας με την ΕΕ για την συντεταγμένη έξοδο του Ην. Βασιλείου.

«Εκφράσαμε όλοι τις ελπίδες μας και τις προσδοκίες μας σε σχέση με αυτές τις συνομιλίες. Οι προσδοκίες μας είναι να έχουν ένα θετικό αποτελέσμα, μια θετική πλειοψηφία για τη συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Μπαρνιέ.