Skip to main content

ΕΕ: Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής - Προς αδιέξοδο για το Brexit

Οι συζητήσεις για το Brexit αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα, ενώ μέχρι την Κυριακή θα φανεί εάν υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί κοινός τόπος ή όχι.

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού έγινε νωρίς  το πρωί ολιγόλεπτη συζήτηση για το Brexit και είχε προηγήθει μακρά νύχτα διαβουλεύσεων για το κλίμα, οι οποίες κατέληξαν σε συμφωνία βάσει της οποίας ο στόχος είναι η μείωση των ρύπων στο 55% μέχρι το 2030.

Αναφορικά με το Βrexit, όπως αναφέρει ευρωπαίος αξιωματούχος, η κατάσταση είναι δύσκολη και τα βασικά εμπόδια παραμένουν. Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η πιθανότητα μη συμφωνίας είναι μεγαλύτερη από το να υπάρξει συμφωνία». Οι συζητήσεις για το Brexit αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα, ενώ μέχρι την Κυριακή θα φανεί εάν υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί κοινός τόπος ή όχι.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πληροφόρησε νωρίτερα τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των 27 ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση άνευ συμφωνίας στο τέλος του έτους είναι πλέον περισσότερο πιθανή, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Τα βασικά εμπόδια παραμένουν. Η πιθανότητα να μην υπάρξει συμφωνία είναι μεγαλύτερη...θα φανεί μέχρι την Κυριακή αν η συμφωνία είναι εφικτή», είπε.