Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022
x

ΕΕ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να επικεντρωθεί στα δημοψηφίσματα στην Ουκρανία και τις πυρηνικές απειλές από τη Ρωσία.

Μια συμφωνία για το επόμενο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας αναμένεται πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη εβδομάδα, ή τουλάχιστον για μεγάλα τμήματα του πακέτου, δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ στο Reuters.

Ο αξιωματούχος είπε ότι αναμένεται η σύνοδος κορυφής να επικεντρωθεί στα δημοψηφίσματα στην Ουκρανία, σε πιθανές προσαρτήσεις περιοχών από τη Ρωσία, στις πυρηνικές απειλές της Ρωσίας και στη διακοπή των αγωγών Nord Stream.

Οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται επίσης να συζητήσουν διάφορες προτάσεις για ανώτατα όρια τιμών ενέργειας στη σύνοδο κορυφής, η οποία ο αξιωματούχος της ΕΕ αναμένει ότι θα είναι τεταμένη «καθώς βρισκόμαστε σε δύσκολες στιγμές».

Το ίδιο πρακτορείο επίσης επικαλείται αξιωματούχο της ΕΕ για να μεταδώσει ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θεωρεί ότι η ΕΕ οφείλει να αντιμετωπίσει τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού, ωστόσο οι λεπτομέρειες είναι θέμα των εμεπιρογνωμόνων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ