Skip to main content

ΕΕ: Βοήθεια 4,5 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τις καταστροφές στην Κρήτη

Η Ελλάδα θα λάβει 4.552.517 ευρώ σε συνολική οικονομική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της προκαταβολής ύψους 10% που έχει ήδη καταβληθεί.

Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση 4,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης, για την αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία του Φεβρουαρίου στη δυτική Κρήτη, έδωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μεταξύ 23 και 26 Φεβρουαρίου 2019, εξαιρετικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν την Κρήτη, ειδικά το δυτικό τμήμα του νησιού. Οι πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν προκάλεσαν απώλειες ανθρώπινων ζωών και είχαν καταστροφικές συνέπειες για τις υποδομές και την οικονομική δραστηριότητα, ιδιαίτερα τους δρόμους και τη γεωργία.

Μετά την έγκριση της πρότασης από το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο (σημ.: 8 Νοεμβρίου), η Ελλάδα θα λάβει 4.552.517 ευρώ σε συνολική οικονομική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της προκαταβολής ύψους 10% (455.252 ευρώ) που έχει ήδη καταβληθεί, με κύριο στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας αποκατάστασης του οδικού δικτύου και των επιχειρήσεων καθαρισμού.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για την πρωτοβουλία αυτή στο κείμενο της πρότασης της Επιτροπής ή στο σχέδιο έκθεσης της εισηγήτριας Εύας Καϊλή (Σοσιαλιστές, Ελλάδα), το οποίο εγκρίθηκε με 669 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 17 αποχές.