Skip to main content

ΕΕΘ: Άστοχες οι δηλώσεις του προέδρου του ΕΦΕΤ για το Καπάνι

Σε ανακοίνωση του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίης διαβεβαιώνει ότι τα προϊόντα που διακινούνται από την αγορά είναι απολύτως ασφαλή.

Στην αντεπίθεση πέρασε το διοικητικό συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΕΦΕΤ Χρόνη Πολυχρονίδη ότι θα μπει λουκέτο στο Καπάνι εάν δεν τηρηθούν ορισμένα στάνταρ υγιεινής και ασφάλειας (δείτε εδώ).

Στη σημερινή συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης συζητήθηκε το ζήτημα, με τον β' αντιπρόεδρο Χρήστο Νικολόπουλο να ενημερώνει το σώμα για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Μετά την ενημέρωση η διοικητική επιτροπή ανακοίνωσε τα εξής:
    
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης θεωρεί ότι οι δηλώσεις του Προέδρου του ΕΦΕΤ ήταν ατυχείς και άστοχες και προκάλεσαν δυσχερείς εντυπώσεις στο καταναλωτικό κοινό, οι οποίες δεν έχουν απολύτως καμία αληθινή βάση.
    
Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι τα προϊόντα που διακινούνται από την αγορά είναι απολύτως ασφαλή και ελέγχονται διαρκώς, συνεπώς δεν εγείρεται απολύτως καμία αμφιβολία για την ποιότητα και την υγιεινή τους.
    
Τα προβλήματα στις υποδομές και τους κοινόχρηστους χώρους είναι υπαρκτά, όπως τα επισημαίνει ο ΕΦΕΤ. Ωστόσο, η επίλυση τους βαραίνει τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και όχι τους επαγγελματίες. Το ΕΕΘ τους έχει καλέσει επανειλημμένως, όλα τα τελευταία χρόνια, να τερματίσουν τις καθυστερήσεις και να αρχίσουν επιτέλους τα έργα.
    
Το ΕΕΘ, στο μέτρο των δυνατοτήτων του και χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα ή ευθύνη για τους κοινόχρηστους χώρους του Καπανίου, συνεχίζει την απεντόμωση και μυοκτονία σ’ αυτούς, θέλοντας να συμβάλει στην βελτίωση της κατάστασης.

Διαβάστε ακόμα: Μπουτάρης για προειδοποίηση ΕΦΕΤ: Το Καπάνι δεν πρόκειται να κλείσει