Skip to main content

ΕΕΘ: Ενημέρωση επιχειρηματιών για την πορεία υλοποίησης του OPEN MALL Καλαμαριάς

Ενημερωτική εκδήλωση για την πορεία υλοποίησης του έργου «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Καλαμαριάς» πραγματοποιήσαν το ΕΕΘ και ο δήμος Καλαμαριάς

Ενημερωτική εκδήλωση για την πορεία υλοποίησης του έργου «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Καλαμαριάς» πραγματοποιήσαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο δήμος Καλαμαριάς, την  Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμαριάς.

Την εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν τα χαρακτηριστικά του έργου, οι προτεινόμενες δράσεις στην περιοχή παρέμβασης και η συμβολή του στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας του εμπορικού κέντρου του δήμου, με αναφορά στην ανάδειξη μιας ενιαίας εμπορικής ταυτότητας, παρακολούθησε μεγάλος αριθμός επαγγελματιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι  επιχειρήσεις των οποίων θα έχουν, σύμφωνα με την ΕΕΘ, άμεσα οφέλη από την λειτουργία του Open Mall Καλαμαριάς.

Εισηγητές, οι οποίοι ανέπτυξαν τις παραμέτρους του έργου, τα πλεονεκτήματα που θα αποκτήσει ολόκληρη η περιοχή από τη λειτουργία του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου, τον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει και την γενικότερη προσφορά του σε επαγγελματίες ήταν, ο γενικός γραμματέας του ΕΕΘ κ. Κλεόβουλος Θεοτόκης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς κ. Δημήτρης Μηλιάδης.

Ο κ. Θεοτόκης σε σχετική του δήλωση τόνισε, «μπαίνουμε στην τελική φάση εκτέλεσης του προγράμματος και σε συνεργασία με τον δήμο αντιμετωπίστηκαν όλα τα προβλήματα υλοποίησης του. Στο πλαίσιο ενός σφιχτού χρονοδιαγράμματος και αφού το ΕΕΘ προέβη σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, το έργο προχωρά προς την τελική ολοκλήρωση του και τη δημοπράτηση των όποιων υποέργων. Σκοπός μέσα στο επόμενο εννιάμηνο να έχει ολοκληρωθεί και να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους επαγγελματίες της Καλαμαριάς το οποίο θα αναδείξει μια ενιαία εμπορική ταυτότητα».

«Ο επιχειρηματικός κόσμος έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, τόσο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, όσο και της πανδημίας. Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να στηρίξουμε τους επαγγελματίες, μέσα από προγράμματα, όπως το OPEN MALL», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Δαρδαμανέλης.

Στόχος του ΕΕΘ και του δήμου Καλαμαριάς είναι, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το συγκεκριμένο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου να αποτελέσει πρότυπο και οδηγό, για την υλοποίηση και των υπολοίπων ανάλογων κέντρων εμπορίου που έχουν δρομολογηθεί.