Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
x

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΕΘ: ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 5

Ανεπίτρεπτα χαμηλά χαρακτηρίζει τα ποσά που έλαβαν επιχειρήσεις που μένουν κλειστές εδώ και μήνες το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Την έντονη διαμαρτυρία του για τον τρόπο με τον οποίο υπολογίστηκαν τα ποσά της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής – 5» εκφράζει με ομόφωνη απόφαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι είχε ως αποτέλεσμα αδικηθούν κατάφορα οι επιχειρήσεις της εστίασης.

Στη συνεδρίασή του μεταφέρθηκαν παράπονα μελών του ΕΕΘ σύμφωνα με τα οποία τα ποσά που δόθηκαν σε επιχειρήσεις εστιατορίων, καφετεριών και άλλων κλάδων της εστίασης «υπολογίστηκαν με ανορθόδοξο τρόπο».

«Επιχειρήσεις που είναι κλειστές εδώ και μήνες εισέπραξαν από 1.000 έως 4.000 ευρώ, δηλαδή ανεπίτρεπτα χαμηλά» αναφέρει το ΕΕΘ. «Αποτέλεσμα αυτού του λάθους είναι να βρεθούν οι επιχειρήσεις του κλάδου στην 176η θέση της λίστας του υπουργείου Οικονομικών!», συμπληρώνει.

Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να θέσει το θέμα με παρεμβάσεις του στους αρμόδιους υπουργούς, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Ζορπίδης, «πρόκειται για ένα λάθος που παρήγαγε μία κατάφορη αδικία και πρέπει χωρίς καμία καθυστέρηση να διορθωθεί».

Το ΔΣ αποφάσισε ακόμη να ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς να επιτραπεί η μαθητεία φοιτητών και σπουδαστών στις επιχειρήσεις, η οποία είχε ανασταλεί λόγω της πανδημίας.

Το ΔΣ αξιολόγησε θετικά τις καμπάνιες του ΕΕΘ που ήδη «τρέχουν» καθώς τόσο η ενημερωτική αφίσα που διανεμήθηκε στα καταστήματα όσο και τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά διαφημιστικά μηνύματα που μεταδίδονται από πανελλαδικά και περιφερειακά ΜΜΕ έγιναν αποδεκτά με θετικό τρόπο από την αγορά. «Η καμπάνια αφορά την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών ώστε τις δύσκολες αυτές ώρες να στηρίξουν τους επαγγελματίες και το στεγασμένο εμπόριο», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ