Skip to main content

ΕΕΘ: Μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «Γέφυρα», καμία παράταση

Οι όροι και το περιεχόμενο του προγράμματος αναλύθηκαν σε εκδήλωση του ΕΕΘ από τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση

Προστασία πρώτης κατοικίας, μειωμένη (έως και 90%) εξοφλητική δόση δανείου για εννέα μήνες και σειρά μέτρων υποστήριξης των δανειοληπτών που επλήγησαν από την πανδημία, περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Γέφυρα» που τρέχει ήδη με μεγάλη επιτυχία.

Οι όροι και το περιεχόμενο του προγράμματος αναλύθηκαν από τον καθ' ύλην αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα η Επιτροπή Οικονομικών, Φορολογικών, Προμηθειών, Αναθέσεων και Εκθέσεων του Δ.Σ. του Ε.Ε.Θ.

Όπως τόνισε ο κ. Κουρμούσης, έως τώρα έχουν υποβληθεί 67.000 αιτήσεις, ενώ δεν θα δοθεί παράταση, στην καταληκτική ημερομηνία που είναι η 30ή Σεπτεμβρίου. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους. Το πρόγραμμα αφορά ιδιώτες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες που έχουν λάβει δάνειο με υποθήκη ακινήτου τους και έχουν πληγεί από την κρίση του Covid 19. Δηλαδή είτε ως επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενοι είχαν πτώση στον τζίρο τους, ή ανέστειλαν την λειτουργία της εταιρίας τους, είτε ως υπάλληλοι μπήκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας, είτε μειώθηκαν οι απολαβές τους, όπως εξήγησε ο κ. Κουρμούσης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λευτέρης Ωραιόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι το Ε.Ε.Θ. πιστό στο ρόλο του για την με κάθε τρόπο στήριξη των μελών του, προχώρησε στη διοργάνωση αυτής της σημαντικής εκδήλωσης γιατί το θέμα της απασχολεί πολλούς επαγγελματίες οι οποίοι θα πρέπει να ενημερωθούν με τον πλέον έγκυρο τρόπο.

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος ακόμη ο Γενικός Γραμματέας του ΕΕΘ Κλεόβουλος Θεοτόκης και το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής Κυριάκος Μερελής, καθώς και τα μελή του ΔΣ Χρ. Παπαβασιλείου, Λευτ. Αλεξανδρίδης και Στ. Μπάσιας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν είτε μέσω της σελίδας του ΕΕΘ στο Facebook, είτε μέσω της ιστοσελίδας του Επιμελητηρίου, είτε από το κανάλι του ΕΕΘ στο You-Tube, περίπου 100 μέλη.