Skip to main content

ΕΕΘ: Οι αγροτικές κινητοποιήσεις πλήττουν τους επαγγελματίες

Την παρέμβαση της Πολιτείας για να σταματήσουν άμεσα οι αγροτικές κινητοποιήσεις ζητά ο πρόεδρος του ΕΕΘ, ενώ παράλληλα απευθύνει έκκληση προς τους αγρότες να αναλογιστούν τις επιπτώσεις των κινητοποι
Την παρέμβαση της Πολιτείας για να σταματήσουν άμεσα οι αγροτικές κινητοποιήσεις ζητά ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης. Παράλληλα απευθύνει έκκληση προς τους αγρότες να αναλογιστούν τις επιπτώσεις των κινητοποιήσεών τους προς το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ σε δήλωσή του επισημαίνει ότι «στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι αγροτικές κινητοποιήσεις έρχονται να συσσωρεύσουν νέα προβλήματα σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους, ενώ η αγορά ταλαιπωρείται ήδη επί πολλές εβδομάδες από το κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών. Στην Πολιτεία ανήκει η ευθύνη να πείσει τους αγρότες να ανοίξουν τα μπλόκα και να αποκατασταθεί η επικοινωνία στο εσωτερικό της χώρας και η οδική πρόσβαση προς το εξωτερικό».

Ο κ. Ζορμπίδης αναφέρθηκε στο νομό Θεσσαλονίκη λέγοντας ότι είναι και αγροτικός νομός και επομένως «γνωρίζουμε από κοντά τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Το κλείσιμο των δρόμων μπορεί να τραβά το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και η Πολιτεία να υποχρεώνεται να ασχοληθεί με τα προβλήματα των αγροτών, αλλά οι αγρότες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι με τη στάση τους πλήττουν ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας, από τα οποία μάλιστα ζητούν ηθική στήριξη και κατανόηση. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει στήριξη και κατανόηση».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΕΕΘ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους αγρότες αλλά και την αντίθεσή του στα μπλόκα. «Συμπαραστεκόμαστε στους αγρότες, με την προϋπόθεση ότι δεν κόβουν το μεροκάματο από άλλους επαγγελματίες. Τους καλώ να συνειδητοποιήσουν τις επιπτώσεις των πράξεων τους, για να δικαιώσουν έτσι και τον αγώνα που κάνουν. Σε αυτή τη συγκυρία, με τη χώρα να αντιμετωπίζει δραματικά οικονομικά προβλήματα, την ανεργία και τη φτώχεια να αυξάνεται, πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε με τις πράξεις μας να σπρώχνουμε δεκάδες επαγγελματίες στην οικονομική καταστροφή».