Skip to main content

ΕΕΘ προς κυβέρνηση: Επισπεύστε την εκκαθάριση της «Ασπίς Πρόνοια»

Το ΕΕΘ συμπαρίσταται στον αγώνα των ζημιωθέντων από την «Ασπίς Πρόνοια» και ζητά από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους.

Παραμένει ανοικτή για χιλιάδες επαγγελματίες αλλά και ασφαλισμένους η πληγή της εταιρείας «Ασπίς Πρόνοια», υπενθυμίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), με την ευκαιρία της σημερινής Ημέρας Ιδιωτικής Ασφάλισης, ζητώντας από την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τα αιτήματά τους.

«Το Ε.Ε.Θ. αναγνωρίζει ως δίκαιο τον αγώνα των Ζημιωθέντων από την εταιρεία και ζητά από την κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες εκκαθάρισης, που θα φέρουν επιτέλους την καταβολή των αποζημιώσεων, κάτι που καθυστερεί 10 ολόκληρα χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά το Επιμελητήριο.
 
Η Διοίκηση του ΕΕΘ εκφράζει «την ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει τη στάση όλων των προηγούμενων, που αδιαφόρησαν εντελώς για το πρόβλημα χιλιάδων ασφαλισμένων και Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών».
 
Τονίζει,, δε, ότι «από την ημέρα που κατέρρευσε η συγκεκριμένη εταιρεία συντελείται μία μεγάλη αδικία τόσο απέναντι στους επαγγελματίες - συνεργάτες της, που είναι εκατοντάδες, όσο –κυρίως- προς τους πελάτες της που είναι χιλιάδες».
 
«Δυστυχώς επλήγησαν άνθρωποι χωρίς να έχουν καμία ευθύνη, ενώ θα έπρεπε να υπήρχε γι΄αυτούς ένα προστατευτικό σύστημα διασφάλισης των χρημάτων τους, όπως άλλωστε ισχύει σε κάθε πολιτισμένη χώρα», αναφέρει το Επιμελητήριο.
 
Επιπλέον, καταλήγει το ΕΕΘ, «η υπόθεση αυτή έγινε αιτία ώστε να πληγεί βάναυσα ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης κάτι που έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα. Ζητούμε από την κυβέρνηση να εξετάσει με προσοχή τα αιτήματα όσων επλήγησαν και να σκύψει με ενδιαφέρον στο πρόβλημα τους».