Skip to main content

Ευχή Μπουτάρη να γίνει δήμαρχος η Νοτοπούλου: Θα συνεχίσει το έργο μας

Αλληλοφιλοφρονήσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης με την υποψήφια δήμαρχο - Αν βγει, θα προχωρήσει πολύ το έργο που εμείς ξεκινήσαμε, είπε ο Γ. Μπουτάρης

Για περίπου μια ώρα είχαν συνάντηση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με την υποψήφια δήμαρχο, επικεφαλής του συνδυασμού "Μαζί", Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και η κα. Νοτοπούλου συνοδευόταν από τη δημοτική σύμβουλο της διοίκησης Μπουτάρη και υποψήφια με τον συνδυασμό "Μαζί" Γιούλη Ρανέλλα.

"Πιστεύω ότι έχουμε κοινές αντιλήψεις για πολλά πράγματα. Της εύχομαι φυσικά καλή επιτυχία και η καλή επιτυχία δεν είναι μόνο μια καλή θέση, είναι κάτι παραπάνω" τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μπουτάρης.

Χαρακτήρισε επωφελή για τον δήμο την πορεία της κ. Νοτοπούλου σε όλη τη διάρκεια που ήταν στο υπουργείο Εσωτερικών, σημειώνοντας πως αυτό δεν μπορεί να ξεχαστεί. "Από κει και πέρα, αν καταφέρει και εκλεγεί δήμαρχος, που της το εύχομαι, πιστεύω ότι θα προχωρήσει πολύ το έργο που εμείς ξεκινήσαμε", σημείωσε ο δήμαρχος.

Από την πλευρά της η κ. Νοτοπούλου έκανε λόγο για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Μπουτάρη, τον οποίο χαρακτήρισε μεγάλο κεφάλαιο για την πόλη. "Έδωσε μια μεγάλη μάχη και απάλλαξε την πόλη από το σκοτάδι και βάλαμε πλάτη από την θέση που είμασταν" τόνισε η κ. Νοτοπούλου.

Όπως ανέφερε, "αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας Δήμος που είναι οικονομικά υγιής" και τόνισε ότι "θα είμαστε μαζί στην προσπάθεια να μην επανέλθουν στη διοίκηση άνθρωποι που θέλουν τα συμφέροντα να κάνουν πάρτι".

"Μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα με τον Γιάννη Μπουτάρη και σ' αυτό δουλέψαμε το προηγούμενο διάστημα η Θεσσαλονίκη να γίνει πραγματικά κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να αποκτήσει μητροπολιτικό χαρακτήρα. Τόσο στις συγκοινωνίες, στη διαχείριση των απορριμμάτων και στο νερό που είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου. Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να είναι αρωγός στην επόμενη διοίκηση του δήμου. Οι άνθρωποι του το ίδιο. Οι άνθρωποι που προχώρησαν αυτή την πόλη μπροστά. Η μάχη που δόθηκε ήταν για να ανακτήσει η Θεσσαλονίκη τον πολυ-πολιτισμικό της χαρακτήρα. Που έχει να κάνει όχι μόνο με τον τουρισμό και την εξωστρέφεια αλλά και με μια αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και ιστορικής αλήθειας" υπογράμμισε η κ. Νοτοπούλου.

Η υποψήφια δήμαρχος έκανε λόγο "για μια πόλη πράσινη, μη πόλη καθαρή, μια πόλη για όλους. Που χωράει τους ανθρώπους της. Το gay pride και parade δεν είναι το μίασμα, το ενοχλητικό ζήτημα στην πόλη, αλλά ένα στοίχημα βαθιά δικαιωματικά για μια Θεσσαλονίκη για όλους".

"Τα ζητήματα τα ξέρουμε καλά. Είχα την τύχη να είμαι και υφυπουργός Εσωτερικών επομένως ξέρω πόσο μεγαλη είναι η ανάγκη του δήμου για οικονομικό και πόρους" ανέφερε.

Την επόμενη εβδομάδα η κ. Νοτοπούλου θα παρουσιάσει τον συνδυασμό, τις προτάσεις και τις ιδέες της για την πόλη.