Skip to main content

ΕΦΕΕΘ: Παράταση προθεσμίας πίνακα ενδοομιλικών συναλλαγών

Οι φοροτεχνικοί ζητούν να δοθεί παράταση στην υποβολή του συνοπτικού πίνακα πληροφοριών ενδοομιλικών συναλλαγών μέχρι 30 Ιουνίου του 2016.

Επιστολή προς τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων απέστειλε η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών νομού Θεσσαλονίκης για την υποβολή του συνοπτικού πίνακα πληροφοριών τεκμηρίωσης των τιμών ενδοομιλικών συναλλαγών νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

Στις 30 Απριλίου 2016 λήγει η προθεσμία υποβολής του συνοπτικού πίνακα. Οι φοροτεχνικοί ζητούν να δοθεί παράταση στην υποβολή του συνοπτικού πίνακα πληροφοριών ενδοομιλικών συναλλαγών μέχρι 30 Ιουνίου του 2016.

Όπως εξηγούν στην επιστολή, «επειδή η συμπλήρωση του συνοπτικού πίνακα και η κατάρτιση του φακέλου τεκμηρίωσης είναι μια δουλειά σύνθετη και πολύπλοκη και ο χρόνος που υπολείπεται μέχρι 30 Απριλίου πολύ λίγος για τη διεκπεραίωσή της.

»Επειδή η διαδικασία αυτή αφορά πάρα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν και τη σχετική λογιστική και διοικητική υποδομή, για να υποστηρίξουν την εργασία αυτή άμεσα και αποτελεσματικά.

»Επειδή την περίοδο αυτή τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας και

»Επειδή η απόφασή σας αυτή δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος ζητείται η συγκεκριμένη παράταση.