Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Έφεση για την αθώωση 67χρονου ιδιοκτήτη καφέ στην Πολίχνη

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών μελετώντας τη δικογραφία εκτίμησε ότι επρόκειτο περί λανθασμένης απόφασης για την αθώωσή του και άσκησε έφεση.

Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης που έλαβε το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για 67χρονο, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος για παραβίαση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό, άσκησε εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Ο κατηγορούμενος, υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (sports-cafe) στην περιοχή της Πολίχνης, είχε αθωωθεί χθες, με το δικαστήριο να δέχεται τον ισχυρισμό του ότι η επιχείρηση δεν λειτουργούσε, ούτε ήταν προσβάσιμη σε πελάτες. «Φώναξα έναν τεχνικό κι έναν σιδερά για κάποιες εργασίες εκμεταλλευόμενος το διάστημα της μη λειτουργίας του μαγαζιού», ανέφερε στην απολογία του.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, μελετώντας τη δικογραφία και τα πραγματικά περιστατικά εκτίμησε ότι επρόκειτο περί λανθασμένης απόφασης και ως εκ τούτο άσκησε έφεση. Υπό αυτές τις συνθήκες, η υπόθεση θα εξεταστεί εκ νέου, αυτή τη φορά από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Αντίθετα με την παραπάνω περίπτωση, η εισαγγελική αρχή έκρινε ότι ορθώς αθωώθηκαν οι άλλοι δυο συλληφθέντες για ανάλογες παραβάσεις, μια πωλήτρια φυτών σε λαϊκή αγορά και ένας ιδιοκτήτης καταστήματος γεωργικών φαρμάκων και λιπασμάτων.