Σάββατο 6 Ιουνίου 2020
x

ΕΦΕΤ: ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΕΜΠΑΜΠ ΛΟΓΩ ΣΑΛΜΟΝΕΛΑΣ

Ο Φορέας προχώρησε στην ανάκληση του προϊόντος λόγω ανίχνευσης σαλμονέλας και καλεί όσους το προμηθεύτηκαν να μην το καταναλώσουν.

Στην ανάκληση κεμπάπ με τυρί κρέμα μοσχάρι και πρόβειο προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) λόγω ανίχνευσης σαλμονέλας.

Στο πλαίσιο διενέργειας τακτικών ελέγχων, ο ΕΦΕΤ διαπίστωσε ότι στο προϊόν με εμπορική επωνυμία «ΥΨΗΣΤΟΝ ΜΕΑΤΚΑ- ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΣ, κεμπάπ με τυρί κρέμα μοσχάρι και πρόβειο», συσκευασίας τετρακοσίων (400) γραμμαρίων, με αρ. παρτίδας LOT 34818 και ημερομηνία λήξης 15/12/2019, ανιχνεύτηκε σαλμονέλα (Salmonella spp).

Το συγκεκριμένο προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση «MEATKA A.Ε.», Θερμοπυλών 20 & Διαγόρα στα Σπάτα Αττικής.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω, μη ασφαλές και επιβλαβές για την υγεία προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ