Skip to main content

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σουτζουκάκι με σαλμονέλα από εταιρεία στις Σέρρες(φωτο)

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος καθώς διαπιστώθηκε η ύπαρξη σαλμονέλας σε δείγμα.

Στην ανάκληση παρτίδας παρασκευάσματος κρέατος, που αφορά σουτζουκάκι και παράγεται σε εταιρεία στις Σέρρες, προχωρά ο ΕΦΕΤ και η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας λόγω ύπαρξης σαλμονέλας σε δείγμα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2020, προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία: ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ 45 γρ. ΚΤΨ, αριθμού παρτίδας lot 24/20/50/35071004/0, με ημερομηνία ανάλωσης 12/06/2021 και ημερομηνία παραγωγής / κατάψυξης 12/06/2020, που παράγεται από την εταιρεία «ΦΑΕΘΩΝ Α.Β.Ε.Ε.» και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του Ε.Φ.Ε.Τ., διαπιστώθηκε η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.