Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021
x

ΕΦΕΤ: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΚΑΦΕ ESPRESSO - ΗΤΑΝ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟΣ

Μετά από εργαστηριακή ανάλυση που διενεργήθηκε το καλοκαίρι, διαπιστώθηκε ότι το προϊόν είναι νοθευμένο με καφέ ποικιλίας Robusta

Την ανάκληση παρτίδας του προϊόντος «Καφές espresso αλεσμένος 100% Arabica Gold, συσκευασμένος, με εμπορική ονομασία Danesi Caffe Espresso Italiano Gold Quality, βάρους 250 g, αριθμού παρτίδας L12, ημερομηνίας λήξης 19/12/2020, προέλευσης Ιταλίας, εταιρείας παραγωγής και συσκευασίας DANESI CAFFE SPA – ROMA» απαίτησε ο ΕΦΕΤ.  

Μετά από δειγματοληψία και εργαστηριακή ανάλυση που διενεργήθηκε σε εξειδικευμένο εργαστήριο δοκιμών στη Γαλλία διαπιστώθηκε ότι το προϊόν είναι νοθευμένο σε υψηλό ποσοστό με καφέ ποικιλίας Robusta.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε από τις εμπλεκόμενες στην διακίνηση του προϊόντος επιχειρήσεις την άμεση ανάκληση / απόσυρση της ανωτέρω  παρτίδας L12, ημερομηνίας λήξης 19/12/2020, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο εν λόγω έλεγχος που αφορούσε στην αυθεντικότητα – γνησιότητα καφέ ποικιλίας Arabica   εντάσσεται  στον  ευρύτερο σχεδιασμό ελέγχων του ΕΦΕΤ για την καταπολέμηση δόλιων πρακτικών και νοθείας στα τρόφιμα με γνώμονα πάντα την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών.  
 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ