Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΕΦΕΤ: ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΟΓΩ ΣΑΛΜΟΝΕΛΑΣ (ΦΩΤΟ)

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «IQF VRIESEKOOP» και διατίθονταν από την επιχείρηση «ΜΑΡΤ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ» - Άμεση η ανάκληση του

Άμεση ανάκληση προϊόντος ζήτησε ο ΕΦΕΤ μετά τον εντοπισμό σαλμονέλας σε συσκευασία κοτόπουλου.

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» του έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία προϊόντος.

Πρόκειται για συσκευασία με παρασκεύασμα από φιλέτο στήθους κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και δέρμα, κατεψυγμένο σε πλαστικό περιέκτη 1000 gr περίπου, με ημερομηνία παραγωγής / κατάψυξης 07/04/2021 και ημερομηνία ανάλωσης 07/10/2022.

Το προϊόν παράγεται στην Ολλανδία, (ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: N.VRIESEKOOP BV ΟΛΛΑΝΔΙΑ Biestkampweg 2, 5249 JV Rosmalen Netherlands, NL 5582 EG.), με την εμπορική ονομασία «IQF VRIESEKOOP» και διατίθονταν από την επιχείρηση «ΜΑΡΤ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ».

Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ως εκ τούτου, ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ