Skip to main content

Εφέτη-ανακριτή για την υπόθεση των υποβρυχίων ζητεί η ΝΔ

Την πρόθεση της ΝΔ να ζητήσει τον ορισμό εφέτη - ανακριτή στην υπόθεση των υποβρυχίων ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος και ζήτησε παράλληλα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την ταχύτερη δυνατή

Αίτημα προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ταχύτερη δυνατή περάτωση της προανακριτικής εξέτασης για τα υποβρύχια, που ήδη διεξάγεται, υπέβαλλε η Νέα Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. Ο κ. Μιχελάκης επισημαίνει τη σοβαρότητα του σκανδάλου των υποβρυχίων, τον αριθμό των εμπλεκομένων προσώπων και την πιθανότητα ανάμειξης πρώην υπουργών του κυβερνώντος κόμματος στο σκάνδαλο αυτό.

Ο Εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι το κόμμα του συνεχίζει να ζητά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα επισημαίνοντας πως αν ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά μη πολιτικών προσώπων για αδικήματα που δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα της βουλής, η Αξιωματική Αντιπολίτευση προτίθεται να υποβάλλει αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κίνηση της διαδικασίας ορισμού Εφέτη - Ανακριτή.

Στο μεταξύ, κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για πρωτοφανή ανακολουθία, επισημαίνοντας χθεσινές δηλώσεις του οι οποίες, όπως υποστήριξε, βρίσκονται σε πλήρη ανακολουθία με σχετικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού ο οποίος στις 25 Μαρτίου δήλωνε ότι «δικαιώνεται απόλυτα η στρατηγική του». «Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες μέρες και οι αποφάσεις για τις οποίες πανηγύριζαν έγιναν απειλές για τη χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Μιχελάκης υπενθυμίζοντας δήλωση του κ. Παπακωσταντίνου ότι οι αποφάσεις της ΕΕ «δεν έχουν ισορροπία και δεν είναι πλήρεις»

«Από αυτή την πρωτοφανή ανακολουθία το μόνο επακόλουθο που μπορεί να περιμένει η κοινωνία είναι νέα σκληρά μέτρα ή τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις όπως είπε χθες ο κ. Παπακωσταντίνου που σαν άλλος καλόγερος του Μεσαίωνα βαφτίζει το κρέας ψάρι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι «είναι σκορποχώρι» υποστηρίζοντας πως η λέξη αλαλούμ δεν αρκεί για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παντελή Οικονόμου ο οποίος και ζήτησε την απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο αλλά και δηλώσεις εισηγητών των ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι και εξαπέλυσαν οξύτατες επιθέσεις εναντίον υπουργών.