Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εφιάλτης για 49χρονο σε υπό έρευνα δομή φροντίδας ΑμεΑ με υπεύθυνο έναν ιερέα

Υπό κακές υγειονομικές συνθήκες, ο άνδρας με ειδικές ανάγκες ήταν βρόμικος και υποσιτισμένος, ενώ 44χρονος φέρεται να τον ακινητοποιούσε στο κρεβάτι με ιμάντες - Ερευνάται εάν ο χώρος είχε άδεια λειτουργίας

Το κουβάρι μίας φρικιαστικής υπόθεσης με πρωταγωνιστή έναν άνδρα που φέρεται να είναι ιερέας και θύμα ένας μεσήλικας ΑμεΑ με ειδικές ανάγκες νοσηλείας ξετυλίγεται και προκαλεί σοκ στην τοπική κοινωνία του Τριλόφου, της ανατολικής Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας 49χρονος με σοβαρά προβλήματα υγείας φιλοξενείτο σε χώρο που φέρεται να λειτουργούσε ως μονάδα φροντίδας για άτομα με αναπηρία στην περιοχή του Τριλόφου, του οποίου η αδειοδότηση ερευνάται. Όταν τον επισκέφτηκε συγγενής του είδε πως αυτός στερούταν υπηρεσίες ατομικής καθαριότητας και υγιεινής, αλλά και καθαριότητας του χώρου. Παράλληλα δεν του χορηγούταν επαρκής σίτιση με συνέπεια την κακή υγειονομική του κατάσταση. Τότε κατήγγειλε το περιστατικό στις αρχές, οι οποίοι και εντόπισαν και συνέλαβαν ξημερώματα σήμερα -στις 2:00-, δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενός 56χρονου ιερέα και ενός 44χρονου.

Υπεύθυνος του χώρου εμφανιζόταν ο 56χρονος ιερέας, ενώ η φροντίδα του παθόντα είχε ανατεθεί στον 44χρονο, που στερούνταν τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, ο οποίος φέρεται να του ασκούσε σωματική βία, ακινητοποιώντας τον συχνά στο κρεβάτι του με ιμάντες. Στον χώρο φαίνεται πως περιθαλπτόταν ακόμα ένας ηλικιωμένος. 

Ο παθών μεταφέρθηκε με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης, όπου και νοσηλεύεται.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Φωτογραφία αρχείου