Skip to main content

Σοκ από τον Κορωνοϊό: Χάθηκαν 41.000 θέσεις εργασίας σε 18 μέρες!

Δυσοίωνα είναι τα πράγματα στην αγορά εργασίας ενώ ακόμα δεν έχουν αρχίσει τα δύσκολα με την έλευση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για «τρομακτική, χωρίς προηγούμενο» εικόνα έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας για τις απολύσεις των τελευταίων 18 ημερών στην Ελλάδα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.  

Όπως αποκάλυψε ο κ. Βρούτσης, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, από τις αρχές του Μαρτίου μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης, 18 του μηνός, έχουν χαθεί περίπου 41.000 θέσεις εργασίας.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιεί στοιχεία πριν το κλείσιμο του μήνα, τονίζοντας πως «οι επιχειρήσεις δεν έχουν βάλει λουκέτο, υπάρχει μία αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για ένα διάστημα, έτσι πρέπει να το βλέπουμε» .

«Απαγορεύεται η απόλυση από σήμερα [...] δεν μπορούμε να έχουμε αναδρομική ισχύ στο μέτρο το συγκεκριμένο» είπε ακόμη ο υπουργός, αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι κατά την πρωινή παρουσίαση των έκτακτων οικονομικών μέτρων για τις επιχειρήσεις, ο υπουργός είχε ξεκαθαρίσει ότι προϋπόθεση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης, αποτελεί η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.