Skip to main content

Εξαφανίστηκε 14χρονη από δομή στη Δυτική Μακεδονία - Η έκκληση από το Χαμόγελο του Παιδιού

Η 14χρονη έχει εξαφανιστεί αρκετές φορές στο παρελθόν και η οικογένειά της ζει στη Θεσσαλονίκη - Ανακοίνωση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Εξαφανίστηκε ξανά η 14χρονη Νίκη-Στέλλα Θ. από κρατική δομή παιδικής προστασίας στα Ιωάννινα, στη Δυτική Μακεδονία, που βρισκόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η 14χρονου εξαφανίστηκε στις 7 Οκτωβρίου στις 21:30 και έχει ύψος 1,55 μέτρων και βάρος 55 κιλά. Τα μαλλιά της είναι μισά καστανά και μισά ροζ ενώ τα μάτια της είναι καστανά. Φορούσε λευκό δερμάτινο παντελόνι, μπλούζα μαύρη με το σήμα της «NIKE», λευκό κοντό μπουφάν και μαύρα αθλητικά παπούτσια.

Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε σήμερα και άμεσα προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ανήλικης, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, καθώς συντρέχουν λόγοι που θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του «πρόκειται μία ακόμη περίπτωση ταλαιπωρημένου παιδιού, που οι συχνές μετακινήσεις του σε χώρους κρατικής παιδικής προστασίας δεν επιτρέπουν να κατανοηθούν και να φροντιστούν οι πραγματικές του ανάγκες, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει αυτή τη συμπεριφορά».

Παράλληλα ο Οργανισμός στην ανακοίνωσή του τονίζει «την ανάγκη για σταθερότητα και φροντίδα των παιδιών, ως βασικές προϋποθέσεις, όχι μόνο για την προστασία τους αλλά και για την επούλωση των τραυματικών τους εμπειριών. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην ενδυνάμωση των παιδιών και  την αποϊδρυματοποίησή τους».

Υπενθυμίζεται ότι η Νίκη-Στέλλα Θ. έχει εξαφανιστεί αρκετές φορές στο παρελθόν και η οικογένειά της ζει στη Θεσσαλονίκη. Σε παλαιότερη εξαφάνισή της είχε βρεθεί στην Αθήνα.

«Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση. Μπορείτε να την κατεβάσετε για Android κινητά εδώ http://bit.ly/missing-alert-android και για Apple κινητά εδώ http://bit.ly/missing-alert-apple», καταλήγει η ανακοίνωση του «Χαμόγελο του Παιδιού».