Skip to main content

Έφυγε από τη ζωή η 39χρονη επιχειρηματίας Μαρία Βλάχου

Η Μαρία Βλάχου, που έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο, αποτέλεσε σύμβολο της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 39 ετών άφησε η συν-ιδρύτρια της εταιρείας σαλιγκαριών Fereikos, Μαρία Βλάχου.

Η Μαρία Βλάχου, που έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο, αποτέλεσε σύμβολο της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας, καθώς η πρωτοποριακή επιχείρησή της είχε αποτελέσει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον success story, αποτελώντας παράδειγμα για τον χώρο.

Μετά από μια επιτυχημένη καριέρα ως λέκτορας ξένων γλωσσών σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και μεταφράστρια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, επέστρεψε στην πατρίδα της την Κορινθία όπου μαζί με την αδερφή της, Πένυ, δημιούργησαν την Fereikos, το 2007. Μία εταιρεία η οποία κατάφερε να κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις και βραβεία επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Τα συλληπητήριά του μέσω Twitter εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είναι τόσο άδικο να φεύγουν απ' τη ζωή νέοι άνθρωποι, γεμάτοι ενέργεια, ενθουσιασμό και δημιουργικότητα. Γνώριζα προσωπικά τη Μαρία Βλάχου και θα μείνει πάντα στη μνήμη μου για το πείσμα της να κάνει πράξη τις καινοτόμες ιδέες της. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Η κηδεία της Μαρίας Βλάχου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 11:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην Πουλίτσα Κορινθίας.