Skip to main content

Έφυγε από τη ζώη σε ηλικία 82 ετών η ηθοποιός Γιώτα Σοϊμοίρη

Η ηθοποιός Γιώτα Σοϊμοίρη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών - Είχε λάβει μέρος σε δεκάδες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών η ηθοποιός Γιώτα Σοϊμοίρη, η οποία είχε λάβει μέρος σε δεκάδες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου τη δεκαετία του '60 και του '70.

Την είδηση του θανάτου της ηθοποιού έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook, αργά το βράδυ της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Σήμερα έφυγε από τη ζωή μια σπουδαία κυρία του κινηματογράφου των μελό ταινιών του '60 και '70 και του θεάτρου, η Γιώτα Σοϊμοίρη… Μία σοβαρή Κυρία, σπουδαία μητέρα τεσσάρων υπέροχων παιδιών, πρώτη σύζυγος του σεμνού ηθοποιού Χάρη Παναγιώτου. Τη γνώρισα από κοντά, γλυκιά μου Γιώτα με τι ωραίο τρόπο και πόσο όμορφα μου φέρθηκες όταν πρωτοσυναντηθήκαμε. Καλό ταξίδι… Θα σε θυμόμαστε με αγάπη...», έγραψε ο ηθοποιός.

Ποια ήταν η ηθοποιός Γιώτα Σοϊμοίρη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939 και υπήρξε η πρώτη σύζυγος του, επίσης ηθοποιού, Χάρη Παναγιώτου, με τον οποίο και απέκτησε τρεις κόρες.

Πέραν της σημαντικής πορείας της στο θέατρο, έχει εμφανιστεί σε ταινίες όπως «Η κόμισσα της φάμπρικας» (1969), με πρωταγωνίστρια την Άννα Φόνσου, «Κατηγορώ τους ανθρώπους» (1966), με πρωταγωνιστή τον Νίκο Κούρκουλο, αλλά και στην κωμωδία «Οι κληρονόμοι» (1964), με τους Κώστα Χατζηχρήστο, Ντίνο Ηλιόπουλο, Κώστα Βουτσά και Μάρθα Καραγιάννη.