Skip to main content

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Σοφία Μιχοπούλου

Η Σοφία Μιχοπούλου δούλεψε στο Θέατρο Τέχνης όλη τη δεκαετία του ’60 με σκηνοθέτη τον Κάρολο Κουν και με το Θέατρο Άττις και τον Θόδωρο Τερζόπουλο

Πέθανε η ηθοποιός Σοφία Μιχοπούλου, μία από τις σταθερές συνεργάτιδες του Θόδωρου Τερζόπουλου και του Θεάτρου Άττις.

Η Σοφία Μιχοπούλου δούλεψε στο Θέατρο Τέχνης όλη τη δεκαετία του ’60 με σκηνοθέτη τον Κάρολο Κουν και με το Θέατρο Άττις και τον Θόδωρο Τερζόπουλο από το ’86. Εργάστηκε για μεγάλο διάστημα με σεμινάρια και παραστάσεις στο Δραματικό Κέντρο Βιέννης. Είχε συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο και άλλους θεατρικούς Οργανισμούς στην Ελλάδα. Συμμετείχε με τον Tatsumi Hijikata και Kazuo Ono, με τον P. Brook στο Παρίσι.

Πραγματοποίησε σεμινάρια στη Θερινή Ακαδημία και Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου, στο Κέντρο Αρχαίου Δράματος και αλλού, στη Μαδρίτη, Μέριδα, στα Κανάρια νησιά (Πανεπιστήμιο Tenerrife), στη Δραματική Σχολή του Buenos Aires, στο Βέλγιο, Γάνδη και Δραμ. Σχολή Αμβέρσας με θέμα: Εκπαίδευση και προετοιμασία του ηθοποιού -Νόμος των αντιθέτων – Ειδικές ασκήσεις για την κατάκτηση μέσα απ’ όλα τα σημεία του σώματος και της φωνής, των πηγών ενέργειας, την αρμονία ανάμεσα στο λόγο και τη σωματικότητα. Έως τη Διονυσιακή και Απολλώνια διάσταση, που βρίσκει την υπέρτατη μορφή της στο μεγάλο για τον ηθοποιό σχολείο και δάσκαλο την Αρχαία Ελληνική Τραγωδία.