Skip to main content

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός δημιουργός της Marvel Σταν Λι

Ο πατέρας της γνωστής εταιρείας κόμικ μεταφέρθηκε σήμερα σε νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θανατός του, τα αίτια του οποίου παραμένουν άγνωστα.

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα σε ηλικία 95 ετών ο Σταν Λι, δημιουργός των ηρώων της Marvel.

Σύμφωνα με το «TMZ», ακόμη  δεν έχει γνωστοποιηθεί η αιτία θανάτου όμως το πρωί της Δευτέρας πήγε στην κατοικία του, στο Hollywood Hills, ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Cedars-Sinai Medical Center, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Σταν Λι ήταν ο δημιουργός της εταιρείας κόμικ Marvel - την ίδρυσε μαζί με τον Jack Kirby το 1969 -  η οποία στην πάροδο των ετών εξελίχθηκε στον κινηματογραφικό κολοσσό που είναι σήμερα

Ο Λι γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 1922.  Γιος μεταναστών από τη Ρουμανία ο Λι αρεσκόταν να βλέπει τις ταινίες του Έρολ Φλιν και συνήθιζε να διασκεδάζει τον ευατό του γράφοντας μικρές ιστορίες δικών του ηρώων. Μπήκε στη βιομηχανία των κόμικ στα 17 του και στα 19 έγραψε την πρώτη δική του ιστορία.

Επινόησε τουλάχιστον 350 χαρακτήρες με μοναδικές προσωπικότητες, ιδιαιτερότητες, δυνάμεις και αδυναμίες. Η μαγεία των ιστοριών του είναι ότι σε αυτές πρωταγωνιστούν ήρωες με πάθη και καταραμένο παρελθόν. Ο Σπάιντερ Μαν, ο Χαλκ, ο Daredevil, όλοι του οι ήρωες αδυνατούν να ξεπεράσουν τις ψυχολογικές τους αδυναμίες. Μαζί με τους Kirby και Steve Ditko, δημιούργησε εκτός των προαναφερθέντων, τους Εκδικήτες, τους 4 Φανταστικούς, τον Μαύρο Πάνθηρα, τους X-Men και πολλούς άλλους.