Skip to main content

Έφυγε από τη ζωή ο ερευνητής του ΕΚΕΤΑ Βασίλης Κουτκιάς

Ο Βασίλης Κουτκιάς διακρίθηκε για το εξαιρετικό ήθος, το υψηλό αίσθημα ευθύνης, την επιστημονική αριστεία, την εργατικότητα του, λέει το ΕΚΕΤΑ.

Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 44 ετών, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, ο Βασίλης Κουτκιάς, Ερευνητής στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Όπως ανακοίνωσε το ΕΚΕΤΑ, ο Βασίλης Κουτκιάς υπήρξε απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ με διδακτορικό δίπλωμα στην Ιατρική Πληροφορική από το ίδιο ίδρυμα και μεταδιδακτορική έρευνα στην Γαλλία στα πλαίσια ατομικής υποτροφίας Marie Sklodowska-Curie. To 2016 εξελέγη Ερευνητής του ΙΝΕΒ | ΕΚΕΤΑ στην περιοχή της Βιοϊατρικής Πληροφορικής με έμφαση στην ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων φαρμακοεπαγρύπνησης και συστημάτων στήριξης ιατρικής απόφασης για την ενίσχυση της ασφάλειας φαρμάκων σε κλινικό περιβάλλον.

Ο Βασίλης Κουτκιάς διακρίθηκε για το εξαιρετικό ήθος, το υψηλό αίσθημα ευθύνης, την επιστημονική αριστεία, την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά του. Ανέλαβε και ολοκλήρωσε υποδειγματικά σημαντικές πρωτοβουλίες, παγίωσε εθνικές και διεθνείς συνεργασίες μεγάλης εμβέλειας και αναβάθμισε την ερευνητική δραστηριότητα του ΙΝΕΒ αλλά και του ΕΚΕΤΑ στο σύνολό του.

Το ΔΣ του ΕΚΕΤΑ εκφράζει συλλυπητήρια και βαθιά θλίψη στην οικογένεια του εκλιπόντος, και αποφασίζει να τιμήσει τη μνήμη του:

Δημοσιεύοντας το παρόν στον τύπο και στην ιστοσελίδα του

Θεσπίζοντας την μεταδιδακτορική υποτροφία «Βασίλειος Κουτκιάς»