Skip to main content

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Τάσος Πεζιρκιανίδης

Ο γνωστός ηθοποιός Τάσος Πεζιρκιανίδης, ο οποίος είχε παίξει σε γνωστά σήριαλ και θεατρικές παραστάσεις, πέθανε χθες το βράδυ.

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Τάσος Πεζιρκιανίδης, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Ο ηθοποιός, ο οποίος είχε παίξει σε γνωστά σήριαλ και θεατρικές παραστάσεις, πέθανε χθες το βράδυ. Ένας από τους ρόλους που αγαπήθηκαν πολύ ήταν εκείνος του «Χάμπου» στο πολύ πετυχημένο σήριαλ του Mega, «Εμείς και Εμείς», τον οποίο ενσάρκωσε ο Τάσος Πεζιρκιανίδης.

Την είδηση του θανάτου του, έκανε γνωστή ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, κος Γιάννης Αναστασάκης. «Το ΚΘΒΕ πενθεί απόψε. Χάσαμε ένα σπουδαίο ηθοποιό κι έναν ωραίο άνθρωπο... Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης πάλεψε πολύ με τον καρκίνο , αλλά σήμερα στις 9 το βράδυ μας αποχαιρέτησε με μια πνοή», έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11.00 το πρωί, στον Άγιο Παντελεήμονα Πολίχνης.

Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης σπούδασε στη Δραματική Σχολή Μακεδονικού Ωδείου, Conservatoire National Superieur D’ Art Dramatique του Παρισιού, με δασκάλους τους: Α. Vittez, Γ. Σεβαστίκογλου, Debos, M. Bouquet, p. Rocheler. Σχολή Lecoq.

Στέλεχος του ΚΘΒΕ επί επτά χρόνια, συμμετείχε στις παραστάσεις: Ονειρόδραμα, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Η κωμωδία των παρεξηγήσεων, Φουέντε Οβεχούνα, Ο κατά φαντασίαν ασθενής, Ο Ψεύτης, Ο κύκλος με την κιμωλία, Ο κύριος Πούντιλα και ο άνθρωπός του Μάτι, Τα Παντρολογήματα, Ένα ευτυχές γεγονός, Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία, Κατσούρμπος, Ο Άγιος Πρίγκηψ, Τέλος καλό όλα καλά, καθώς και στις παραστάσεις αρχαίου δράματος: Οι Βάτραχοι, Όρνιθες, Νεφέλες, Πλούτος.

Στο ελεύθερο θέατρο έχει παίξει σε όλα τα είδη. Συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις μεταξύ των οποίων: Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας στο Θεσσαλικό Θέατρο, Άννυ στον θίασο Αλίκη Βουγιουκλάκη, Το σώσε στην Ελεύθερη Σκηνή, Πυξ Λαξ και Δον Ζουάν στο Σικάγο στο θέατρο Μουσούρη, στην επιθεώρηση Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε στην Ελεύθερη Σκηνή.

Στη θεατρική του διαδρομή συνεργάστηκε με τουλάχιστον τρεις γενιές σκηνοθετών: Μ. Βολανάκης, Σ. Ευαγγελάτος, Σ. Ντουφεξής, Γ. Ρεμούνδος, Γ. Μιχαηλίδης, Α. Βουτσινάς, Δ. Χρονόπουλος, Σ. Φασουλής, Θ. Τερζόπουλος, Κ. Τσιάνος, Σ. Χατζάκης, Ν. Μιλβόγιεβιτς, Γ. Χουβαρδάς κ.ά.

«Η οικογένεια του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος πενθεί για τον χαμό του Τάσου Πεζιρκιανίδη, ενός σπουδαίου ρολίστα, αγαπημένου ηθοποιού, αλλά και ενός σεμνού και καλλιεργημένου ανθρώπου που υπηρέτησε με συνέπεια το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Εν ενεργεία ηθοποιός του ΚΘΒΕ, ο Τάσος Πεζιρκιανίδης συμμετείχε σε παραστάσεις του από το 1971, με τελευταία την κωμωδία «Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον που παιζόταν έως τα τέλη Αυγούστου του 2018», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΘΒΕ.

Με κοινή απόφαση του Προέδρου του ΔΣ του ΚΘΒΕ Άρη Στυλιανού και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Γιάννη Αναστασάκη όλες οι σημερινές παραστάσεις της Κυριακής 5 Μαΐου του ΚΘΒΕ αφιερώνονται στη μνήμη του.