Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018
x

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ AEGEAN ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας Aegean Θεόδωρος Βασιλάκης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών

Απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών ο Θεόδωρος Βασιλάκης, ο αυτοδημιούργητος Κρητικός που βρισκόταν πίσω από την επιτυχία της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας Aegean.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 19 Μαΐου στις 12:30, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος, στην Κηφισιά ενώ μάλιστα η οικογένεια του εκλιπόντα ζήτησε αντί στεφάνων να πραγματοποιηθούν δωρεές για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης.

Εκτός από την Aegan και τις αερομεταφορές, η δραστηριοποίηση του Θεόδωρου Βασιλάκη ήταν επιτυχής και στον κλάδο του αυτοκινήτου με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Autohellas - Hertz που απλώνεται στα Βαλκάνια, την Ουκρανία και την Κύπρο, καθώς και την εταιρεία λιανικής αυτοκινήτων Autotechnica Velmar.

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και τα τελευταία χρόνια ήταν ο πρωτεργάτης της ώθησης του τουρισμού των γκόλφερ στην Ελλάδα, ως εμπνευστής και δημιουργός του 1ου διεθνούς τουρνουά «Aegean Airlines Pro - Am», ενώ έφτιαξε ένα γήπεδο διεθνών προδιαγραφών για το άθλημα στη Χερσόνησο της Κρήτης, το «Crete Golf Club».

Είχε ξεκινήσει τη δραστηριότητά του στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1961. Στα 57 χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, προσέφερε στην Ελλάδα ένα δίκτυο επιχειρήσεων, από το οποίο ωφελήθηκε το κοινωνικό σύνολο όχι μόνον με χιλιάδες θέσεις εργασίας αλλά και από την οικοδόμηση μιας θετικής εικόνας για τη χώρα μας και τις δυνατότητες του ανθρωπίνου δυναμικού της, τόσο στην εποχή της άνθησης όσο και στην περίοδο της κρίσης.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Βασιλάκη εξέδωσε η Aegean υπογραμμίζοντας πως «οι αξίες που πρέσβευε, όσο και το όραμά του θα συνεχίσουν να μας οδηγούν».

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

«To Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι της AEGEAN εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του Ιδρυτή και Προέδρου της εταιρίας μας, Θεόδωρου Βασιλάκη. O Προέδρος μας ήταν για όλους μας η πηγή έμπνευσης από την πρώτη πτήση, τον πρώτο μας επιβάτη μέχρι σήμερα. Οι αξίες που πρέσβευε, όσο και το όραμά του θα συνεχίσουν να μας οδηγούν.

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης έφυγε από τη ζωή, σήμερα Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, σε ηλικία 78 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 στις 12:30, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος, στην Κηφισιά.

Η οικογένεια αντί στεφάνων παρακαλεί να γίνουν δωρεές για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ