Skip to main content

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της Express Service Γιάννης Ραπτόπουλος

Ο Θεσσαλονικιός Γιάννης Ραπτόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών - Μεγάλωσε στην Άνω Πόλη και ίδρυσε την Express Service το 1977.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο ιδρυτής και πρόεδρος της Express Service, Γιάννης Ραπτόπουλος.

Δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές περαιτέρω πληροφορίες για τα αίτια θανάτου του. Ο Γιάννης Ραπτόπουλος ήταν ο άνθρωπος που έφερε την οδική βοήθεια στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Ραπτόπουλος εδραιώθηκε στο ελληνικό επιχειρείν τη δεκαετία του '80. Μεγάλωσε στην Άνω Πόλη στη Θεσσαλονίκη και το 1957 άρχισε να δουλεύει σε συνεργείο αυτοκινήτων.

Στη συνέχεια σπούδασε στη σχολή του Ευκλείδη ενώ δούλεψε και ως τεχνίτης στον ΟΑΣΘ. Άνοιξε το δικό του συνεργείο αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη και το 1977 ίδρυσε την Express Service.

Από τα πρώτα στάδια ανάπτυξής της ξεχώρισε για την ποιότητα των υπηρεσιών της, ενώ πολύ γρήγορα κατέκτησε την πρώτη θέση, φτάνοντας σε σημείο να απασχολεί πάνω από 1.300 εργαζομένους.

Ωστόσο, η πρωτοπόρος στον κλάδο της Εxpress Service στο πέρασμα των χρόνων επιβαρύνθηκε με υπέρογκα χρέη, με αποτέλεσμα ο ιδρυτής της να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους οφειλέτες του Δημοσίου.

Να σημειωθεί ότι το 1997 ο Γιάννης Ραπτόπουλος είχε κάνει ένα σύντομο πέρασμα και από τον χώρο των εκδόσεων, αγοράζοντας τις ιστορικές εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» από το συγκρότημα Βελλίδη, έναντι 1,2 δισ. δραχμών, τις οποίες ξαναπούλησε γρήγορα στον ελληνοαμερικανό Τζον Ρήγα. 

Σε ανάρτηση στο facebook της επιχείρησης, οι εργαζόμενοι της Exrpess Service εύχονται «καλό ταξίδι στον ιδρυτή της οδικής βοήθειας στην Ελλάδα».