Skip to main content

Έφυγε από τη ζωή ο θεατρικός παραγωγός Μιχάλης Αδάμ

Ο Μιχάλης Αδάμ, ένας από τους πιο γνωστούς θεατρικούς παραγωγούς της χώρας έφυγε από τη ζωή - Έφερε στην Ελλάδα δεκάδες παραστάσεις

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο Μιχάλης Αδάμ, ένας από τους πιο γνωστούς θεατρικούς παραγωγούς της χώρας.

Ο Μιχάλης Αδάμ έφερε στην Ελλάδα δεκάδες παραστάσεις αλλά και υπερπαραγωγές («Cats», «Mamma Mia», «Jesus Christ Superstar», «Rocky Horror Show» κά) που συζητήθηκαν από το κοινό και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στο Θέατρο Badminton, και δεν σταματούσε ποτέ να παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο των παραστατικών τεχνών.

Ο Μιχάλης Αδάμ τελείωσε την Ανωτάτη Βιομηχανική στον Πειραιά και τη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και εργάστηκε ως δάσκαλος και προπονητής μπάσκετ, ενώ ασχολήθηκε και με τη δημοσιογραφία. Το 1990 ένα ταξίδι στη Σαντορίνη θα γίνει η αφορμή να επισκεφτεί τη Νέα Υόρκη για μερικές μέρες και τελικά να μείνει εκεί για 15 χρόνια. Στην αρχή εργάστηκε σε ραδιόφωνα και εφημερίδες, ενώ το 1994 μαζί με τη σύζυγό του, έφτιαξαν την «ADaM Productions», μια εταιρεία παραγωγής η οποία θα ασχοληθεί με τη διοργάνωση εκδηλώσεων στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Το 2003 επέστρεψε στην Ελλάδα και ξεκίνησε μαζί με τους ιδιοκτήτες του «Half Note Jazz Club», το Big Top Theater- μια τέντα στο προαύλιο του Allou Fun Park στου Ρέντη, που φιλοξένησε αρκετές παραστάσεις για περίπου έναν χρόνο. Το 2004 ξεκίνησε να υλοποιεί την ιδέα του θεάτρου Badminton. Το 2005 φιλοξένησε εκεί το μιούζικαλ «Cats» με τεράστια επιτυχία κόβοντας 100.000 εισιτήρια. Στη συνέχεια, συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό για τη μακροχρόνια μίσθωση της ολυμπιακής εγκατάστασης, τον οποίο κέρδισε το 2006.

Την είδηση για τον θάνατο του Μιχάλη Αδάμ έκανε γνωστή ο Στράτος Φαναράς μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. «Χάσαμε πριν από λίγες ώρες τον αγαπημένο μας φίλο, τον αδελφό μας Μιχάλη Αδάμ. Αιώνια η μνήμη σου Μιχάλη μου. Να οργανώνεις παραστάσεις στα λιβάδια του ουρανού μέχρι να συναντηθούμε πάλι. Έχουμε τόσα πολλά να πούμε και να κάνουμε ακόμη» έγραψε ο Στράτος Φαναράς.