Skip to main content

Έφυγε από τη ζωή ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Σίντεϊ Πουατιέ

Πλήρης ημερών πέθανε σήμερα στα 94 του χρόνια. Ήταν ο πρώτος αφροαμερικανός ηθοποιός του τιμήθηκε με Όσκαρ το 1963. Μετάλλιο του απένειμε και ο Ομπάμα

Το Χόλιγουντ θρηνεί την απώλεια του οσκαρικού ηθοποιού, Σίντεϊ Πουατιέ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 94 του χρόνια. Την είδηση επιβεβαίωσε ο Φρεντ Μίτσελ, υπουργός Εξωτερικών στις Μπαχάμες, τόπο καταγωγής του Πουατιέ και προσωπικός του φίλος, ενώ δεν έγιναν γνωστά τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Ο Πουατιέ είχε περισσότερες από 50 ταινίες στο ενεργητικό του και ήταν ο πρώτος αφροαμερικανός που τιμήθηκε με το Όσκαρ Α΄Ανδρικού Ρόλου, το 1963 για την ταινία «Κάτω από το Βλέμμα του Θεού».

Συμμετείχε σε πολύ γνωστές ταινίες του Αμερικανικού Box Office, μεταξύ αυτών τα φιλμ, «Ιστορία ενός εγκλήματος». «Μάντεψε ποιος θάρθει το βράδυ», «Στον κύριό μας αγάπη», όλες με θέματα κατά του ρατσισμού.

Το 2002 η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών τον τίμησε για το σύνολο της καλλιτεχνικής του προσφοράς και το 2009 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, του απένειμε το Προεδρικό Μετάλλιο της ελευθερίας.