Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022
x

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 78 ΕΤΩΝ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΗΡΙΤΗΣ

Στον Πολύγυρο η κηδεία. Δήλωση του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα για την απώλεια ενός ανθρώπου με 35 χρόνια προσφοράς στην Αυτοδιοίκηση

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο περιφερειακός σύμβουλος Χαλκιδικής με την παράταξη του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, "Αλληλεγγύη", Δημήτρης Τζηρίτης.

Ο Δημήτρης Τζηρίτης υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση από το 1987 μέχρι το θάνατό του και διατέλεσε δήμαρχος Πολυγύρου, αντινομάρχης, αλλά και περιφερειακός σύμβουλος από το 2010. Επίσης, διατέλεσε επικεφαλής σημαντικών οργανισμών και φορέων της Χαλκιδικής.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Πολυγύρου σήμερα στις 16.00'.

Επιθυμία της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Χαλκιδικής "ΑΓΑΠΗ" ή στη Φιλόπτωχο.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του Δημήτρη Τζηρίτη:

"Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του Δημήτρη Τζηρίτη, ενός στενού συνεργάτη και πολύτιμου φίλου, ενός άξιου συναδέλφου και άοκνου εργάτη της Αυτοδιοίκησης, που συνέδεσε το όνομά του με την υπηρεσία του τόπου του, της Χαλκιδικής. Ο Δημήτρης Τζηρίτης, με μακρά προσφορά στην Αυτοδιοίκηση και στον τόπο του, από το 1987 μέχρι σήμερα, υπηρέτησε τους συμπολίτες του ως Αντιδήμαρχος και Δήμαρχος Πολυγύρου, ως Αντινομάρχης Χαλκιδικής και ως Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής. Ως ενεργό μέλος της παράταξής μας υπήρξε ένας συνεπής αυτοδιοικητικός, με βαθειά γνώση των ζητημάτων της Χαλκιδικής και ειδικά του πρωτογενούς τομέα και διακρίθηκε για τη δυναμική υπεράσπιση των συμπολιτών του, για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Χαλκιδικής, όπως και στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής διαχρονικά. Κέρδισε την αγάπη και την εμπιστοσύνη των κατοίκων της Χαλκιδικής, που τον τίμησαν με την ψήφο τους σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις τα τελευταία 35 χρόνια και κέρδισε και μια θέση στις καρδιές όλων των Περιφερειακών Συμβούλων για τη μαχητικότητα και τον συναινετικό και συνεργάσιμο χαρακτήρα του. Θα λείψει από τη Χαλκιδική, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και από την παράταξή μας την 'Αλληλεγγύη'. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του".
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ