Skip to main content

Έφυγε από τη ζωή στα 64 ο Κύπριος Σωτήρης Πετρίδης-Την Πέμπτη η κηδεία

Η κηδεία του Σωτήρη Πετρίδη θα γίνει στη Θεσσαλονίκη τη Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, στις 5:45 μ.μ στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου.

Η «παροικία» των Κυπρίων της Θεσσαλονίκης από το πρωί της Τρίτης 20 Αυγούστου 2019 είναι ακόμη φτωχότερη. Ένα δραστήριο άτομο και με έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό και τα εθνικά θέματα δεν είναι πια εν ζωή. Ο αεικίνητος Σωτήρης Πετρίδης έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Ο Σωτήρης Πετρίδης γεννήθηκε το 1955 στην κατεχόμενη Ακανθού. Μετά την τουρκική εισβολή σπούδασε οικονομικά στο Α.Π.Θ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του είχε ενεργή δράση στο Κυπριακό και Ελλαδικό φοιτητικό κίνημα ενώ παράλληλα εργαζόταν στην Εθνική Τράπεζα. Ήταν ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της Κυπριακής «παροικίας» και διετέλεσε μέλος σε πολλά  Δ.Σ. της Κυπριακής Εστία Βορείου Ελλάδας και συμμετείχε ενεργά στις διεργασίες για την δημιουργία της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ). Παράλληλα ήταν μέλος πολλών τοπικών Σωματείων και Οργανώσεων. Μαζί με άλλους Κυπρίους δημιούργησε την ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΥΠΡΟΥ η οποία δραστηριοποιήθηκε με εκδηλώσεις για την Μακεδονία και την Κύπρο.

«Ήταν αγαπητός στη Θεσσαλονίκη και πάντοτε ήταν πρόθυμος να βοηθήσει και να εξυπηρετήσει  όποιον ζητούσε τη βοήθεια και την στήριξή του και πάντοτε με το χαμόγελο», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Η κηδεία του Σωτήρη Πετρίδη θα γίνει στη Θεσσαλονίκη τη Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, στις 5:45 μ.μ στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου (νεκροταφεία Θέρμης).

Η σωρός του εκλιπόντος θα βρίσκεται στο νεκροστάσιο BIILI PALLAS από τις 3:30- 5:30 μ.μ. (απέναντι από τα κοιμητήρια). Στον ίδιο χώρο  θα πραγματοποιηθεί και η δεξίωση.