Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020
x

ΕΦΥΓΕ ΣΤΑ 85 ΤΟΥ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Σπανός - Μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι «Μια αγάπη για το καλοκαίρι».

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών άφησε ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης, Γιάννης Σπανός.

Ο πατέρας του νέου κύματος γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας το 1934 και μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι "Μια αγάπη για το καλοκαίρι".

Έχει γράψει πολλά τραγούδια για το λεγόμενο Νέο κύμα, σημαντικότεροι δίσκοι του όμως είναι οι "Ανθολογίες", το "Εκείνο το καλοκαίρι" (Α' Βραβείο Μουσικής Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1971) και η "Οδός Αριστοτέλους".

Τα πιο γνωστά τραγούδια του είναι: "Σαν με κοιτάς", "Οδός Αριστοτέλους", "Σπασμένο καράβι", "Μια φορά θυμάμαι μ' αγαπούσες", "Μαρκίζα", "Είπα να φύγω", "Βροχή και σήμερα", "Θα με θυμηθείς", "Στην αλάνα", "Μια Κυριακή" κ.ά. Έχει συνεργαστεί με διάσημους Γάλλους μουσικούς και ηθοποιούς στην αρχή της καριέρας του. Έχει μελοποιήσει στίχους των Λευτέρη Παπαδόπουλου, Γιώργου Παπαστεφάνου, αλλά και ποιήματα των Βασίλη Ρώτα, Γεωργίου Βιζυηνού, Μυρτιώτισσας, Νίκου Καββαδία, Μίλτου Σαχτούρη κ.ά.

Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει η Αρλέτα, ο Κώστας Καράλης, η Καίτη Χωματά, ο Γιάννης Πάριος, η Ελένη Δήμου, η Χάρις Αλεξίου κ.ά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ