Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018
x

ΕΦΗΒΟΙ-ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, από 12.00 έως 14.00, ο πεζόδρομος της Επανομής αφιερώνεται στους νέους, στο πλαίσιο του προγράμματος Ecomobility

Eκδήλωση στον κεντρικό πεζόδρομο της Επανομής με τίτλο: «Ο πεζόδρομος που θέλουμε…» θα πραγματοποιήσει ο δήμος Θερμαϊκού συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Ecomobility  για την Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, από 12.00 έως 14.00, ο πεζόδρομος της Επανομής αφιερώνεται στους νέους. Έφηβοι-μαθητές του Γυμνασίου Επανομής μέσα από πρωτότυπες δράσεις θα αναδείξουν τα προβλήματα του πεζόδρομου και μαζί με τους πολίτες της περιοχής θα αποφασίσουν πώς θέλουν τον πεζόδρομο της πόλης τους. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσική από τη Φιλαρμονική του Δήμου Θερμαϊκού.

Ο στόχος της εκδήλωσης, όπως αναφέρει ο δήμος σε ανακοίνωσή του, «είναι διπλός: αφενός η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο ζήτημα της αλόγιστης χρήσης αυτοκινήτου και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των πεζών και αφετέρου η ενεργοποίηση μαθητών των γυμνασίων του Δήμου για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Ecomobility, έτσι ώστε να εντοπιστούν τα προβλήματα μετακίνησης των διαφορετικών περιοχών του Δήμου και να διατυπωθούν προτάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων σε εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας την άνοιξη του 2018». 

Φέτος, η εκστρατεία Ecomobility γιορτάζει τα 15 χρόνια υλοποίησης και ξεκινά εορταστικά, με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Θερμαϊκού με τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον  ECOCITY και την επιτροπή οργάνωσης εκστρατείας Ecomobility Βορείου Ελλάδας, το Γυμνάσιο Επανομής και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

H εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ