Skip to main content

Έφηβη με χρόνιους πόνους είχε όγκο δυόμισι κιλών στην κοιλιά της

Αυτό το είδος όγκου είναι σύνηθες για γυναίκες γόνιμης ηλικίας, αλλά το μέγεθός του ήταν ιδιαίτερα ασυνήθιστο, τόνισε ο γιατρός της κοπέλας.

Ένας τεράστιος όγκος δυόμιση κιλών κρυβόταν πίσω από τους πόνους στο στομάχι που ένιωθε η 17χρονη Tamar στο Ισραήλ. Η κοπέλα εισήχθη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ με πόνους και οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι με αυτό που αντίκρισαν όταν την εξέτασαν.

Όπως ανέφερε ο ανώτερος χειρούργος, Δρ Uri Dior ειδικός στην γυναικολογική λαπαροσκοπική  χειρουργική, στην εξέταση εντόπισαν έναν όγκο και ανακάλυψαν ότι ο  επεκτεινόταν από την πυελική χώρα στο συκώτι, κάτι που είναι πολύ ασυνήθιστο.

Και επειδή δεν ήταν 100% σίγουροι ότι επρόκειτο για καλοήθη όγκο έπρεπε να χειρουργήσουν την Tamar το συντομότερο.

Οι γιατροί αποφάσισαν ότι, παρά τον ασυνήθιστα μεγάλο μέγεθος του όγκου, θα προσπαθούσαν να τον αφαιρέσουν χρησιμοποιώντας την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο της λαπαροσκοπικής χειρουργικής, προκειμένου να αποφύγουν την  πρόκληση τεράστιας τομής στην κοιλιακή χώρα.

Ο όγκος ευτυχώς ήταν καλοήθης. «Αυτό το είδος όγκου είναι σύνηθες για γυναίκες γόνιμης ηλικίας, αλλά το μέγεθός του ήταν ιδιαίτερα ασυνήθιστο για μια τόσο νεαρή κοπέλα» τόνισε ο Δρ. Dior μετά την επέμβαση.

Ενώ, όπως εξήγησε ο Δρ. Avi Ben-Shushan, ο όγκος προκλήθηκε στις ωοθήκες και γι’ αυτό ήταν πολύ σημαντικό να προστατεύσουν τους ωοθηκικούς ιστούς της Tamar. Στο τέλος της εγχείρησης, αποκατέστησαν όπως είπε, την ωοθήκη της για να μπορεί να λειτουργήσει κανονικά μετά την επέμβαση.

Σύμφωνα με τη μαμά της Tamar, το κορίτσι παραπονιόταν για πόνους στο στομάχι από νεαρή ηλικία. Είχαν επισκεφθεί πολλού γιατρούς αλλά οι εξετάσεις φαίνονταν όλες φυσιολογικές. Έτσι απέδωσαν τους πόνους της στο άγχος που προκλήθηκε από διάφορες αλλαγές στη ζωή της, όπως η μετακόμιση τους, οι εξετάσεις του σχολείου και η μη ισορροπημένη δίαιτα.

Όμως, ένα βράδυ, η Tamar άρχισε να παραπονιέται για δυνατούς πόνους στην κοιλιά, η οποία είχε φουσκώσει απότομα.

Η Tamar είναι πολύ λεπτό κορίτσι και αρκετά μικροκαμωμένη για το λόγο αυτό οι γονείς ανησύχησαν με το φούσκωμα και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Hadassah, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το στομάχι της είχε όγκο ο οποίος καταλάμβανε ολόκληρη την κοιλιακή και πυελική κοιλότητα.