Skip to main content

Οριστική παραχώρηση των 500 εργατικών κατοικιών στην Ευκαρπία

Ξεκινάει η διαδικασία οριστικής παραχώρησης σε 11.134 δικαιούχους των 11.500 εργατικών κατοικιών του πρώην ΟΕΚ. Στην Ευκαρπία η Έφη Αχτσιόγλου

Στις αρχές του νέου χρόνου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία οριστικής παραχώρησης σε 11.134 δικαιούχους των 11.500 εργατικών κατοικιών του πρώην ΟΕΚ, οι οποίες βρίσκονται σε 150 διάσπαρτους οικισμούς σε όλη τη χώρα ανάμεσα στους οποίους είναι και η Ευκαρπία.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή υπάρχουν 500 σπίτια που θα ενταχθούν στην παραπάνω ρύθμιση.

Με αφορμή μάλιστα τη διαδικασία παραχώρησης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου πήγε σήμερα στο συγκρότημα των εργατικών κατοικιών στη Νέα Ευκαρπία στο πλαίσιο της επίσκεψης της στη Θεσσαλονίκη.

Ο σύμβουλος του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Μάριος Μουζάλας και ο Πέτρος Αντωνάκος, μέλος της αρμόδιας επιτροπής θα επισκεφθούν αντίστοιχα αύριο τις εργατικές κατοικίες στο Κιλκίς και τη Δράμα.

Υπογραφή συμβολαίων οριστικής παραχώρησης

Η μελέτη του ζητήματος των εργατικών κατοικιών ολοκληρώθηκε από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εργασίας και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η υπογραφή των συμβολαίων οριστικής παραχώρησης.

Συγκερκιμένα, θα ανακοινώσει μια ενιαία τιμή παραχώρησης για όλη την Ελλάδα, η οποία θα είναι πιο χαμηλή από τη μικρότερη τιμή της τελευταίας εικοσαετίας. Οι ιδιοκτήτες, στους οποίους έχουν ήδη ανακοινωθεί χαμηλότερες τιμές, θα μπορούν να επιλέξουν τη συμφερότερη και όσοι έχουν υψηλότερες τιμές θα μπορούν να κρατήσουν αυτή που θα ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, έτσι θα μπει τέλος στην εκκρεμότητα, αλλά και την ομηρία χιλιάδων δικαιούχων που διαμένουν χρόνια σε εργατικές κατοικίες, αλλά δεν είναι οι ιδιοκτήτες, ενώ θα τακτοποιηθούν και διάφορες αυθαιρεσίες που έγιναν κατά την κατασκευή, για να μην υπάρξουν αργότερα προβλήματα με τη μεταβίβαση τους.