Skip to main content

Ευκαρπία:Εικόνα καταστροφής από τη χθεσινή βροχόπτωση (φωτο)

Σήμερα η περιοχή των Ανθοκήπων παρουσιάζει εικόνα καταστροφής. Τα σπίτια αλλά και οι δρόμοι είναι γεμάτοι με φερτά υλικά και λάσπες.

Συναγερμός σήμανε, από χθες το βράδυ, στον δήμο Παύλου Μελά λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σοβαρά σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στην περιοχή της Ευκαρπίας και ειδικότερα στους Ανθόκηπους, όπου το ρέμα υπερχείλισε.

Κάτοικοι ανέβηκαν ακόμα και στις ταράτσες των σπιτιών τους για να προστατευθούν, ενώ αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.   

Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισαν ορισμένα από τα περίπου 20 σπίτια που βρίσκονται στο σημείο. Σε μια περίπτωση μάλιστα κινδύνεψε μια οικογένεια, όταν κατέρρευσε τοίχος της μονοκατοικίας τους (δείτε εδώ).

Σήμερα η περιοχή παρουσιάζει εικόνα καταστροφής. Τα σπίτια αλλά και οι δρόμοι είναι γεμάτοι με φερτά υλικά και λάσπες.

Από χθες το βράδυ συνεργεία του δήμου βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να καθαρίσουν και να απομακρύνουν τα φερτά υλικά.



«Καθαρίζουμε ότι μπορούμε στα ρέματα κάθε στιγμή. Περιμένουμε όμως τη συνδρομή της Περιφέρειας και τη μελέτη για τον καθαρισμό των ρεμάτων, η οποία όμως έχει καθυστερήσει πολύ. Επίσης καθυστερούν και τα αντιπλημμυρικά έργα από το υπουργείο Υποδομών», δήλωσε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος  Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Σάκης Λαζαρίδης.