Skip to main content

Αιφνιδιασμός στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου για το φημολογούμενο σκληρό lockdown

Δεν περίμενε κανένας στον δήμο της δυτικής Θεσσαλονίκης ότι θα υπάρξει απόφαση για σκληρό lockdown. Τι λέει ο δήμαρχος στην Voria.gr.

Μη αναμενόμενη εξέλιξη για τη διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου ήταν η είδηση περί καθολικού lockdown στην περιοχή όπως διέρρευσε νωρίτερα.

Συγκεκριμένα εδώ και λίγη ώρα υπάρχουν πληροφορίες για πρόθεση των λοιμωξιολόγων να προτείνουν επιβολή αυστηρού lockdown στον δήμο της δυτικής Θεσσαλονίκης λόγω των πολλών κρουσμάτων νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

«Δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση, το μάθαμε και εμείς από τους δημοσιογράφους», δήλωσε στην Voria.gr ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Μάλιστα επισήμανε ότι επικοινώνησε νωρίτερα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος του μετέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα κάποια σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με τον δήμο, «υπάρχει ενημέρωση για μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, χωρίς αυτό απαραιτήτως να οδηγεί σε lockdown στον δήμο».

«Το θεωρώ λίγο υπερβολικό ως μέτρο, ωστόσο πρέπει να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις», σχολίασε ο κ. Μανδαλιανός.

Σημειώνεται ότι κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας στις 18.00, θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον κ. Χαρδαλιά.