Skip to main content

Στο ΑΤ του Ολυμπιακού Χωριού οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί

Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού και αναμένεται να παραμείνουν εκεί μέχρι την Τετάρτη.

Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, και πιο συγκεκριμένα στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, στο Μενίδι, που συστεγάζεται με την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής.

Οι «8» βρίσκονται σε δύο ειδικά διαμορφωμένα κελιά, χωρητικότητας 10 ατόμων. Ο λόγος που μεταφέρθηκαν εκεί είναι επειδή πρόκειται για ένα νέο κτίριο με τα κρατητήρια να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Μάλιστα, σε αυτά δεν υπάρχουν άλλοι κρατούμενοι.

Ενας ακόμη λόγος που επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος τόπος είναι επειδή πρόκειται για προστατευμένο χώρο, καθώς υπάρχει φόβος για επεισόδια από Τούρκους που κατοικούν στην Αθήνα ή και για προβοκάτσιες.

Η μεταφορά τους έγινε σήμερα το μεσημέρι στις 13:30 και θα παραμείνουν εκεί μέχρι την Τετάρτη. Εκείνη την ημέρα θα περάσουν από συνέντευξη από την Υπηρεσία Ασύλου που θα κρίνει το αίτημά τους.

Νωρίτερα, η δικηγόρος τους Ιλια Μαρινάκη εξέφραζε την ανησυχία της για την κίνηση αυτή, καθώς όπως τόνισε δεν ήταν ξεκάθαρη η αιτία της μεταφοράς.

Η δίκη των στρατιωτικών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, με το Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης να τους επιβάλλει ποινή κράτησης δύο μηνών με αναστολή.  

Όσον αφορά το αίτημα που έχουν καταθέσει για χορήγηση ασύλου από το ελληνικό κράτος, θα κριθεί από την κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα.