Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας αύριο στον ΟΑΣΘ - Κόντρα διοίκησης-εργαζομένων

Η στάση θα ξεκινήσει από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10 το πρωί. Νομικές διαδικασίες κινεί η διοίκηση του ΟΑΣΘ προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη

Στάση εργασίας προκήρυξε για το πρωί της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Η στάση θα ξεκινήσει από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10 το πρωί.

Ο ΟΑΣΘ ενημερώνει σε ανακοίνωσή του ότι κινεί τις νομικές διαδικασίες, προκειμένου η στάση εργασίας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, καθώς, όπως υποστηρίζει, παραβιάζει ξεκάθαρα τον νόμο και επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο.

Ο ΟΑΣΘ χαρακτηρίζει εντελώς αιφνιδιαστική και αδικαιολόγητη τη στάση, ζητώντας την κατανόηση του επιβατικού κοινού.

Μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Γιάννης Δήμκας επισημαίνει ότι σήμερα συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. των εργαζομένων και αποφάσισε να προχωρήσει σε στάση εργασίας. Μιλά για εκκρεμότητες εδώ και δύο ετών και σημειώνει ότι ενώ έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες δεν έχει υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

«Εδώ και πάνω από 1,5 μήνα βρίσκουν συνέχεια προσκόμματα να μην προχωρήσει τίποτα για τη Συλλογική Σύμβαση», τονίσει ο κ. Δήμκας, αναφέροντας πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα και λόγω της πανδημίας έχουν σεβαστεί το επιβατικό κοινό και δεν έπραξαν τίποτα. «Δεν πρέπει όμως να το εκλαμβάνουν ως αδυναμία και να μας εμπαίζουν», αναφέρει. 

Διαβάστε: ΟΑΣΘ - Συνδικάτο: Τι συμφωνήθηκε στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων, ενώ υπήρξε συμφωνία, πήρε η Συλλογική Σύμβαση στα υπουργεία για να πάρει την έγκριση και ξαφνικά ανακάλυψαν ότι  τα ποσά αυτά δεν ήταν εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό του ΟΑΣΘ, ο οποίος ακόμα δεν έχει πάρει έγκριση, αν και είμαστε στον Φεβρουάριο».

Σχολιάζοντας την κίνηση της διοίκησης του ΟΑΣΘ να κινηθεί νομικά για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η στάση, αναφέρει ότι «είναι δικαίωμα του Οργανισμού τι θα πράξει, όπως και των εργαζομένων να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους».

Αναφορικά με το εάν θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις ο κ. Δήμκας τονίζει ότι αυτό θα κριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων την επόμενη εβδομάδα.