Skip to main content

Έφοδοι ΣΔΟΕ σε σπίτια και γραφεία στην Ελλάδα για το σκάνδαλο της FIFA

Κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets, κινητά τηλέφωνα και έγγραφα που θα ερευνηθούν και αξιοποιηθούν στα πλαίσια της διεξαγομένης έρευνας

Σε πανευρωπαϊκή επιχείρηση ερευνών οικιών και επαγγελματικών εγκαταστάσεων που έλαβε χώρα ταυτόχρονα στην Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία, συμμετείχαν χθες υπάλληλοι της ΕΓ του ΣΔΟΕ στο πλαίσιο συνεργασίας τόσο με τις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές Δικαστικές Αρχές όσο και με συναρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές επιβολής του νόμου.

Οι έρευνες αφορούσαν σε υπόθεση ποινικής έρευνας που διεξάγει το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας κατά του Γάλλου πρώην γενικού γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε, και κατά εκτελεστικού Διευθυντή αλλοδαπής εταιρείας σε σχέση με την ανάθεση δικαιωμάτων σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή βοηθού Εισαγγελέα από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας και παρουσία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets, κινητά τηλέφωνα και έγγραφα που θα ερευνηθούν και αξιοποιηθούν στα πλαίσια της διεξαγομένης έρευνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, για τον σκοπό αυτό, όσον αφορά την Ελλάδα, συνεργάστηκαν το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας, η EUROJUST με τον συντονισμό του υπηρετούντος σε αυτήν Έλληνα Εισαγγελικού Λειτουργού, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών - Τμήμα Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών, Ειδικός Ανακριτής Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών και το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών & Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής & Αιγαίου.