Skip to main content

Έφοδος ΕΛΑΣ σε κτήρια και βαγόνια που είχαν καταληφθεί από αλλοδαπούς

Ερευνήθηκαν οι χώροι τεσσάρων οικημάτων, έπειτα από σχετικές καταγγελίες των ιδιοκτητών τους, καθώς και πέντε λειτουργικά βαγόνια αμαξοστοιχιών

Παρέμβαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας παρουσία Δικαστικής Αρχής πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε κτήρια, οικίες και βαγόνια στη Θεσσαλονίκη για παράνομη εγκατάσταση και διαμονή ατόμων.

Ερευνήθηκαν οι χώροι τεσσάρων οικημάτων, που βρίσκονται στην περιοχή της Γιαννιτσών, έπειτα από σχετικές καταγγελίες των ιδιοκτητών τους για παράνομη εγκατάσταση και διαμονή ατόμων στο εσωτερικό τους.

Συγκεκριμένα, ερευνήθηκαν οι χώροι και των τεσσάρων οικημάτων και εντοπίστηκαν συνολικά 18 αλλοδαποί. Συνελήφθησαν 13 απ’ αυτούς για παράνομη είσοδο και διαμονή στην Ελληνική επικράτεια και
5 εξ’ αυτών συνελήφθησαν για Διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Σ. Σταθμού Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν 20 αλλοδαποί εντός πέντε λειτουργικών βαγονιών αμαξοστοιχιών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, αφού δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη Χώρα.

Οι αμαξοστοιχίες απομακρύνθηκαν άμεσα από το σημείο προκειμένου να γίνει απολύμανση.

Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.