Σάββατο 8 Αυγούστου 2020
x

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΣΕΡΡΩΝ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΗΣ ΔΟΥ

«Πραγματικά από θαύμα και μετά την παρέμβαση της αστυνομίας δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός» τονίζουν οι εφοριακοί των Σερρών.

Την επίθεση που δέχθηκαν ελεγκτές της ΔΟΥ κατά τη διάρκεια ελέγχου σε γλέντι γάμου στις Σέρρες (δείτε εδώ) καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εφοριακών του νομού Σερρών.

«Πραγματικά από θαύμα και μετά την παρέμβαση της αστυνομίας δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός» τονίζουν οι εφοριακοί, ζητώντας παράλληλα την προστασία της Πολιτείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκαν οι ελεγκτές της Δ.Ο.Υ. Σερρών στις 31/8/2019, κατά τη διάρκεια στοχευμένου ελέγχου, σε ένα κατάστημα μαζικής εστίασης Σερρών. Το γεγονός ότι αυτή η πρωτοφανής και αναίτια επίθεση από τους πελάτες του καταστήματος εκδηλώθηκε κατόπιν «παρότρυνσης» του ελεγχόμενου φορολογούμενου αναδεικνύει την έλλειψη κουλτούρας και φορολογικής συνείδησης από μερίδα φορολογουμένων, η οποία μπορεί να μετατρέψει έναν τυπικό έλεγχό σε μία πραγματική κόλαση άνευ προηγουμένου και υποψίας. Ύβρεις, προπηλακισμοί και εγκλεισμό σε περιορισμένο χώρο που υπέστησαν οι συνάδελφοι μας από μεγάλο πλήθος εξαγριωμένων ανθρώπων έθεσε σοβαρά σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Πραγματικά από θαύμα και μετά την παρέμβαση της αστυνομίας δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους και τους ευχόμαστε την ταχεία επούλωση των ψυχικών και σωματικών τους τραυμάτων.

Οι αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι εφοριακοί υπάλληλοι μάχονται καθημερνά κατά της φοροδιαφυγής επιβάλλεται να αλλάξουν και γι’ αυτό απαιτείται η συνδρομή της Πολιτείας αλ\ά και ης κοινωνίας.

Ζητάμε από την πολιτεία την πλήρη προστασία μέσω της θέσπισης  αυστηρότερων κυρώσεων στους παραβάτες, της δημιουργίας μικτών κλιμακίων ελέγχων με αστυνομικούς σε περιπτώσεις ελέγχων που διενεργούνται σε απομακρυσμένες απομονωμένες περιοχές ή σε περιπτώσεις που οι ελεγχόμενοι έχουν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά κατά ο παρελθόν. Επίσης ζητάμε από την πολιτεία τη διενέργεια ενημερωτικής καμπάνιας κατά της φοροδιαφυγής και της παραβατικής συμπεριφοράς, αλλά και υπέρ της ανάδειξης του ρόλου των εφοριακών και των ελεγκτικών υπηρεσιών.

Ζητάμε από τούς πολίτες να κατανοήσουν το έργο που επιτελούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες και οι εφοριακοί υπάλληλοι και να μην μας αντιμετωπίζουν ως αντιπάλους διότι καθήκον μας είναι ηπροάσπιση του δημοσίου συμφέροντος δηλαδή το συμφέρον όλων των πολιτών».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ