Skip to main content

Εφραιμίδης: Παρατημένο το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ο σκηνοθέτης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με ανάρτησή του επισημαίνει σημαντικά προβλήματα του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Τα προβλήματα του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης επισημαίνει ο σκηνοθέτης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κώστας Εφραιμίδης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Εφραιμίδης τονίζει ότι «σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του ιστορικού κέντρου της πόλης δεν μπορούμε και δεν δικαιούμαστε αυτή την όμορφη, αυτή την ιστορική πόλη των αιώνων να την έχουμεπαρατήσει στην τύχη της».

Η ανάρτηση συνοδεύεται από μια δική του φωτογραφία της Ροτόντας, με την ανθισμένη ιπποκαστανιά, όπως αναφέρει.

«Όλο το ιστορικό κέντρο, από τη Ρωμαϊκή Αγορά μέχρι τη Ροτόντα κι από την Καμάρα μέχρι τα Ανάκτορα του Γαλερίου, αυτά τα μέρη με την τόσο ένδοξη Ιστορία έχουν γκετοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό, που φοβάσαι να περπατήσεις το βράδυ. Εγκληματικότητα, ναρκωτικά, συνεχής υποβάθμιση, σκοτάδι και βρωμιά, όλα παρατημένα στην τύχη τους. Δεν αξίζει αυτό στην πόλη και την Ιστορία της. Κάθε της γωνιά πρέπει να λάμπει σαν πετράδι σε σπάνιο κόσμημα. Αυτή τη Θεσσαλονίκη, την #Ανοιχτή_πόλη, την πόλη με τους ανοιχτούς δρόμους και τις πλατείες θέλουμε», γράφει ο κ. Εφραιμίδης.