Skip to main content

Εύσημα ΕΦΕΤ σε δήμο Θεσσαλονίκης για ενέργειες αναβάθμισης σε Καπάνι

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Χρόνης Πολυχρονίου ευχαριστεί δημόσια τον αντιδήμαρχο Θανάση Παππά και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Την ικανοποίηση της εκφράζει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΦΕΤ μετά τις πρώτες ενέργειες που πραγματοποίησε ο δήμος Θεσσαλονίκης για την αναβάθμιση της αγοράς του Καπανίου στο κέντρο της πόλης.

Οι ενέργειες του δήμου περιγράφονται σε επιστολή του αντιδημάρχου Θανάση Παππά προς τον ΕΦΕΤ όπου αναγνωρίζεται η ανάγκη αναβάθμισης και αναζωογόνησης της αγοράς, ενώ υπάρχει και η δέσμευση για έργα ανάπλασης στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Χρόνης Πολυχρονίου, που είχε απειλήσει μέχρι και με λουκέτο στο Καπάνι εάν δεν τηρούνταν οι προδιαγραφές που είχε θέσει, ευχαριστεί δημόσια τόσο τον κ. Παππά όσο και τον απερχόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για την κατανόηση που επέδειξαν ευθύς εξ αρχής σε ένα τόσο δύσκολο θέμα.  

«Η επιστολή σας προς τον ΕΦΕΤ αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη και δικαίωση των προσπαθειών μας. Μέσα από ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης της αγοράς, μας ενημερώνετε για μία σειρά από άμεσες παρεμβάσεις που είσαστε έτοιμοι να αναλάβετε εντός των ημερών, ως Δήμος Θεσσαλονίκης, προς όφελος των καταναλωτών. Και μάλιστα σε αντιδιαστολή με άλλες υπεύθυνες αρμοδίως τοπικές Αρχές, που αποστασιοποιήθηκαν από το θέμα επιδεικτικά», επισημαίνει ο κ. Πολυχρονίου.

«Η Διοίκηση του ΕΦΕΤ, εάν στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί την ασφάλεια των τροφίμων που διακινούνται στο ΚΑΠΑΝΙ, παράλληλα συμβάλλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση και αναζωογόνηση της περιοχής, εκτός από την δεδομένη υποχρέωση που έχει να το κάνει, αισθάνεται δικαιωμένη και περήφανη για το αποτέλεσμά που τελικά θα έχει», καταλήγει ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ.