Skip to main content

Μήνυμα ανθρωπιάς: Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη οι δέκα νοσηλεύτριες από Κρήτη (vid)

Τη γενναιότητα της ψυχής τους αποδεικνύουν οι δέκα νοσηλεύτριες που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν εθελοντικά στη μάχη με τον κορωνοϊό

Έφτασαν λίγο πριν τις 21:00 στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης οι δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη που θα ενισχύσουν εθελοντικά το Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Τις νοσηλεύτριες υποδέχτηκαν εκπρόσωποι των υγειονομικών αρχών της πόλης, με επικεφαλής τους διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης.

Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Βόρεια Ελλάδα και από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο». Μάλιστα στο μεγαλείο της ψυχής τους υποκλίθηκε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Εκτός από τις δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη, στη Θεσσαλονίκη θα έρθουν προκειμένου να ενισχύσουν τα νοσοκομεία νοσηλεύτριες και από άλλες πόλεις της χώρας.

Δείτε - Κορωνοϊός: Πάνω από 20 εθελόντριες νοσηλεύτριες στη Θεσσαλονίκη-Από ποιες πόλεις

«Είμαστε εδώ για να υποδεχτούμε τους νοσηλευτές από την Κρήτη, οι οποίοι έρχονται να συνδράμουν στην προσπάθεια που γίνεται για να λειτουργήσουν κρεβάτια εντατικής θεραπείας στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχουν λόγια, για να περιγράψουμε τη συγκίνηση που νιώσαμε χθες όταν το μάθαμε. Όπως είπε και ο υπουργός, υποκλινομαστε στο μεγαλείο της ψυχής τους. Δεν έχει πολλά να πεις. Ένα τεράστιο ευχαριστώ», δήλωσε ο κ. Τσαλικάκης.

Οι δέκα νοσηλεύτριες Από θα ξεκινήσουν από αύριο στο Ιπποκράτειο και, όπως ανέφερε ο κ. Τσαλικάκης θα μείνουν όσο χρειαστεί. «Οι άνθρωποι δεν μας βάλανε όρια και περιθώρια. Είναι νοσηλευτές που έχουν εμπειρία στην εντατική και θα βοηθήσουν άμεσα κι αυτό είναι το σημαντικό», τόνισε και πρόσθεσε ότι έχουν ήδη έρθει νοσηλευτές από την Κομοτηνή, θα έρθουν κι άλλοι, ενώ σε επικοινωνία που είχε με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ έχουν ενδιαφερθεί κι άλλοι νοσηλευτές να έρθουν το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, επισήμανε ότι οι ιδιώτες γιατροί που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενταχθούν στο ΕΣΥ έχουν ξεπεράσει τους 200 και άμεσα θα προσληφθούν οι επίμαχες ειδικότητες.

Από την πλευρά του ο κ. Μπογιατζίδης δήλωσε: «Η παρουσία μου σήμερα εδώ υποδηλώνει ότι η Βόρεια Ελλάδα είναι μια υγειονομική περιφέρεια, όσο η 3η και η 4η ΥΠΕ συνεργάζονται, βρίσκονται σε ένα πλαίσιο άμεσης συνεργασίας, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της υγειονομικής κρίσης. Συντονισμένα κατόπιν οδηγιών του υπουργείου βρισκόμαστε σε ένα καθημερινό πλαίσιο οργάνωσης, δόμησης όλων των απαραίτητων ενεργειών, έτσι ώστε το σύστημα υγείας να μπορέσει να ανταποκριθεί στην υγειονομική κρίση.

Είναι μια μάχη με πρωτεργάτες τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας στην πρώτη γραμμή. Αυτό το οποίο οφείλουμε όλοι και ιδιαίτερα οι πολίτες να είναι απόλυτα εναρμονισμενοι με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, έτσι ώστε να μπορέσει πράγματι το σύστημα να ανταποκριθεί στην κρίση».