Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
x

ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΨΙΑ

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη ακόμη ένα λεωφορείο και θα ακολουθήσει η τμηματική παράδοση των υπολοίπων 46 οχημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη έφθασαν σήμερα τα πρώτα τρία από τα συνολικά πενήντα λεωφορεία τα οποία αγόρασε ο δήμος Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα από την αδελφοποιημένη πόλη της Λειψίας.

Σύμφωνα με πηγές του δήμου, μέσα στα επόμενα 24ωρα θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη ακόμη ένα λεωφορείο και θα ακολουθήσει η τμηματική παράδοση των υπολοίπων 46 οχημάτων.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, το σύνολο των λεωφορείων τα οποία αγόρασε ο δήμος Θεσσαλονίκης πρόκειται να παραδοθεί στον ΟΑΣΘ σε μια προσπάθεια της δημοτικής Αρχής να συμβάλει στην πράξη στην ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών και να προσφέρει ανάσα στο επιβατικό κοινό, ανάγκη που καθίσταται επιτακτικότερη παρά ποτέ καθώς βρισκόμαστε εν τω μέσω της πανδημικής κρίσης.

Πρόκειται, όπως λένε οι πηγές, για λεωφορεία τα οποία βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και που στο σύνολό τους είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro5 EEV (5+).

Αγοράστηκαν από τον δήμο Θεσσαλονίκης στην τιμή των 11.000 ευρώ έκαστο, ενώ όλες οι υπόλοιπες δαπάνες -μεταξύ των οποίων και το κόστος μεταφοράς τους στη Θεσσαλονίκη- βαρύνουν τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το χρησιδάνειο που έχει υπογραφεί μεταξύ δήμου και ΟΑΣΘ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ