Skip to main content

Επιπλέον 80 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο - Βίντεο από την παραλαβή

Mε τις παραλαβές αυτές θα υπάρξουν περισσότερα από 500 αστικά διαθέσιμα για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης

Με νέα λεωφορεία ενισχύει σταδιακά τον στόλο του ο ΟΑΣΘ με στόχο την ενίσχυση της αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται σε εξέλιξη η παραλαβή 80 οχημάτων από τον Οργανισμό, στα οποία πραγματοποιούνται εργασίες εγκατάστασης ακυρωτικών μηχανημάτων, συστήματος τηλεματικής κ.ά., προκειμένου να αρχίσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης.

Μάλιστα, με τις παραλαβές αυτές, όπως επισημαίνουν οι ιθύνοντες του ΟΑΣΘ, θα υπάρξουν περισσότερα από 500 αστικά διαθέσιμα για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας υπογράμμισε ότι «ποτέ ο ΟΑΣΘ δεν είχε τέτοιον αριθμό λεωφορείων, καταφέραμε για φέρουμε 435 λεωφορεία, περισσότερα από όσα είχαν έρθει στην πόλη εδώ και 30 χρόνια συνολικά».

Από τη μεριά του, ο διευθυντής συντήρησης του ΟΑΣΘ, Γιάννης Σαββίδης ανέφερε πως είναι προγραμματισμένο να έρθουν στην πόλη 80 λεωφορεία, στα 58 εκ των οποίων ήδη έχει ολοκληρωθεί η απαιτούμενη συντήρηση.

«Είναι καινούργια λεωφορεία, μεταχειρισμένα αλλά σχετικά καινούργια, έχουν ανακατασκευαστεί πλήρως και έχουν μεγάλη ικανότητα εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού. Ανάλογα και με το σαλόνι που διαθέτουν μπορούν να εξυπηρετήσουν ακόμη και 100 άτομα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαββίδης.