Skip to main content

Έφτασαν τους 9.000 οι ψηφοφόροι στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

Αυξημένες χτες τελευταία μέρα οι εγγραφές - Σε μία από τις 8 τοπικές ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκης πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους της εκλογικής περιφέρειας

Χίλιοι περισσότεροι από τις χτεσινές εκτιμήσεις είναι οι ψηφοφόροι της ΝΔ, που θα συμμετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου.

Συνολικά περίπου 9.000 είναι οι εγγεγραμμένοι και οικονομικά τακτοποιημένοι με δικαίωμα ψήφου στις κάλπες για την ανάδειξη των προέδρων των ΔΕΕΠ και των ΔΗΜΤΟ σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης, αλλά και για την ανάδειξη των συνέδρων που θα εκπροσωπήσουν τις δυο εκλογικές περιφέρειες του νομού στο συνέδριο του Δεκεμβρίου.

Στην Α' Θεσσαλονίκης εγγράφηκαν 6.071 άτομα και στη Β' 2.901, με τη χτεσινή τελευταία ημέρα εγγραφών να ολοκληρώνεται με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους στη Β' Θεσσαλονίκης (πάνω από 1.500) είναι σε μία ΔΗΜΤΟ (από τις οχτώ), του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Παρά το γεγονός ότι στη Β' Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ είναι ήδη γνωστός, ο Θωμάς Βράνος, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη συγκεκριμένη ΔΗΜΤΟ, καθώς αποτελεί την εξαίρεση τον κανόνα του ενός υποψηφίου προέδρου. Στη ΔΗΜΤΟ Πυλαίας – Χορτιάτη οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι δύο, ο νυν πρόεδρος Λάμπρος Γατσώρης και ο Βασίλης Βάκος. Αυτό οδήγησε στο αυξημένο ενδιαφέρον για τις εκλογές της Κυριακής 24 Οκτωβρίου.

Τα συνολικά 9.000 μέλη της ΝΔ που απέκτησαν δικαίωμα ψήφου έφεραν ικανοποίηση στους αρμόδιους του κόμματος, καθώς ο αριθμός θεωρείται υψηλός και το ενδιαφέρον αυξημένο παρά το γεγονός ότι οι μάχες είναι λίγες και οι επικεφαλής των κομματικών οργανώσεων στις περισσότερες γνωστοί.

Οι θέσεις που έχουν πάνω από έναν διεκδικητή και αυτές θα καθορίσουν με την ψήφο τους οι εκλογείς είναι της προεδρίας της ΔΕΕΠ Α' Θεσσαλονίκης, την οποία διεκδικούν ο Θεόδωρος Μητράκας και Νίκος Δένης, της ΔΗΜΤΟ Πυλαίας – Χορτιάτη και της ΔΗΜΤΟ Κορδελιού – Ευόσμου την προεδρία της οποίας διεκδικούν ο νυν πρόεδρος Λεωνίδας Ντόβας και ο Χρήστος Δουμπάρατζης.

Το κομματικό ενδιαφέρον επίσης στρέφεται και στις εκλογές για τους 107 συνέδρους που θα αναδειχτούν για να εκπροσωπήσουν τη Θεσσαλονίκη στο 14ο τακτικό συνέδριο του κόμματος. Εκεί οι υποψηφιότητες έφτασαν στις 200. Συγκεκριμένα στην Α' Θεσσαλονίκης εκλέγονται 73 σύνεδροι και οι υποψήφιοι είναι 141, ενώ στη Β' Θεσσαλονίκης εκλέγονται 34 σύνεδροι και οι υποψήφιοι είναι 50.